Västerbottenlax

Idag tänker jag bjuda på Västerbottenlax som är riktig snabbmat som alla gillar. Tycker du det är svårt att skära laxen be fiskhandlaren om hjälp.

Ugn 200°

Färsk laxfilé
Riven västerbottenost (eller annan smakrik ost)
Grädde (helfet)
Citronpeppar (KRAV från Santa Maria)

Smörj en ugnssäker form.
Skär laxfilén på snedden i stora tunna skivor.
Lägg en lagom hög riven ost på mitten, rulla ihop till en rulle och lägg skarven nedåt.
Fyll formen med laxrullar. Det brukar gå åt ca. 3 st/person.
Krydda med citronpeppar. (ni får ta ordentligt enligt mig)
Häll grädden runt rullarna utan att skölja av citronpepparn.

In i ugnen ca. 20 min. så grädden puttrat en stund och blandat sig med den smälta osten.

Servera med grönsaker t.ex. broccoli, blomkål eller ugnsbakade grönsaker. Ta vad du gillar.

Smaklig måltid!

Njut av livet och ät rätt!

Kram Maja ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0