Vanlig tisdag

Eller kanske inte. Hos mig är ju ingen dag den andra lik, trots att jag "bara" går här hemma. Telefonen ringde kl. 05.14 hjärtat i halsgropen, men en lugn dotter Y i andra änden, som frågade efter pappa. Hennes bil har tydligen frusit, så det blir bilfixardag för mannen idag. Själv har jag tvättat, klippt klor, dammsugit och eldat och eldat och ...

Igår när jag vaknade var det nästan konstigt. Öppnade ögonen och tittade, vände på mig och kände INGEN huvudvärk. Fantastiskt har annars haft ont i skallen (och nacken) i en vecka, det har varit mer och mindre, men helgen var värst. Söndagen var jag på väg att hämta snaran. Nu gäller det att hålla lagom tempo, fast jag vet att det hjälper inte helt och hållet. Det blir alltid något som "sätter igång", fast det är konstigt att säga sätter igång när man har ont hela tiden. Men det sätter igång det där outhärdliga, som JAG inte står ut med. 

Hade fika här hemma med dotter A, mister T, och Kråkan Bråkan + några kompisar till dom. Det var kul. Vi hade det mysigt med julfika och massa ljus tända och mycket prat och skratt.

Zigge och Kråkan Bråkan sjunger och håller koll på gatan :)

Just nu dricker jag kaffe, äter choklad, skriver här och lyssnar på Lisa Nilsson, gillar hennes texter. Mannen frågade en gång varför jag älskar han. Jag inte vet jag, men lyssna på Varje gång jag ser dig. Det är så det är:)

Knashunden Bozz och husse tittar på TV. Undrar om Bozz vet att han är
en hund?

Nu ska jag lyssna på Ola, då blir jag glad. Speciellt Feelgood. De andra i familjen tycker jag är liiite crazy ;)

Njut av livet!

Kram på er Maja ♥

Julpynt

Jag letar efter glöggmuggar. Har varit ute på nätet och surfat runt, att det ska vara så svårt att hitta saker som jag vill ha. Är jag kräsen?

I alla fall så har jag hittat fasligt mycket julpynt, vet inte om jag är kräsen, men vissa saker skulle absolut inte hamna hos mig.


Dessa saker hamnar absolut INTE hos mig. Vad har dom med julen att göra?
Dessa får däremot gärna komma hem till mig, älskar Georg Jensen :)


Denna har jag önskat mig länge. Måste vinna lite först...

Hade tänkt att fönsterna skulle blivit fixade till första advent, men det blir ju inget med det i detta vädret. Får väl hänga upp gardinerna ändå.

Det är kallt, blåser och snöar. Har hört att det ska bli den värsta vintern på 1 000 år. Skulle inte förvåna mig, vår pelletsbrännare har gått sönder. Så nu får vi elda med ved, ett fasligt springande eftersom vi inte har någon ackumulatortank. Mannen letar begagnad brännare, någon som vet nåt?

Vi får sitta tätt i jul och vinter :)
Kram Maja


Snygga Killar :)

Igår var jag iväg på uppdrag. Ett fasligt sjå var det för att ordna det. Det skulle bytas bilar, och dottern skulle ha skjuts till arbetet osv. Det tog några timmar men det blev bra.

Riktigt, riktigt snygga killar fick jag se.

Snyggingarna

Japp jag var och trimmade hundarna. Efter många om och men så har jag hittat en trimmare som inte bor 40 mil bort :) Det var värt varenda krona. Hon var dessutom supertrevlig. Att jag hittade henne berodde på att jag var ute på nätet och kollade in Franska Bulldogg. Hon är uppfödare, så jag fick dessutom träffa en hel hög med frallor. Jättekul, dom var störtsköna. Det fanns ju en valp också, sååå söööt. Ja alla valpat är ju söta, det är det som är så farligt.

Imorgon ska vi till Vimmerby. Yippiiiiiiiii!!!!!!!!!!

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Squashlåda (Majas)

Visste inte vad jag skulle göra till mat häromdagen. Så jag gjorde som Kajsa Varg. Man tager vad man haver. Det blev jättegott (tycker iaf jag) så jag tänkte dela med mig av receptet. Nu vet jag inte precis hur mycket av allt.

500 gr Köttfärs (drygt)
1 st Lök
1-2 st Vitlöksklyftor
Paprikapulver
Peppar
Chilli
½ Buljongtärning
3-4 msk Tomatpure
1 skvätt vatten

Squash

3 dl riven Ost
1½ dl Grädde
1 dl Creme fraiche

Börja med squashen. Dela den på längden och skär den sedan i ganska grova halvmånar. Salta squashen och lägg i durkslag att rinna av.

Bryn lök och köttfärs (jag hade inte lök och vitlök, så jag använde lök-,och vitlökspulver) Tillsätt tomatpure, kryddor och en liten skvätt med vatten. Det ska inte bli sås, utan röra.

Torka av squashen med hushållspapper och lägg i botten på en ugnsform. Slå köttfärsröran över. Blanda ost, grädde och creme fraiche, fördela över köttfärsen. 

In i ugnen ca. 20 min. Jag hade råkat ställa ugnen på 250° sänkte till 220° när jag ställde in det.

Servera med sallad eller grönsaker du tycker om.

Smaklig måltid!

Kram Maja ♥


RSS 2.0