Typiskt

Igår kväll kände jag mig lite låg. Jag hade hemlängtan, lite ont och tyckte allmänt synd o m mig själv. Dessutom var jag sugen på något gott, men hade inga pengar. Mannen sade när jag pratade med honom i telefon att han skulle sätta över pengar till mig :)

Blev ingen frukost i morse heller, gick ner och tog till min tycka synd om mig röst och bad om en banan. Det fick jag givetvis. Då var kl 11.00. Tänkte jag skulle gå tillrestaurangen o köpa mig en räkmacka. Blev helt plötsligt lite osäker på min kod till kortet, så jag gick till automaten för att ta ut pengar. MEN jag hade inget kort. Det har min *pip* man tagit. Så inte blev det någon macka o ingen chokladbit till kvällen heller. Istället blev det behandling en kvart innan jag hade tid. Jag var där i god tid o dom hade tid över. Så det innebar att jag kom lagom till när lunchen anlände. Fast det var stekt kolja (inte min favvo) men spelar roll när man är utsvulten.

Senare pratade jag med en dam på hurtiga 83år. Här promenerars det en timme om dagen, har spelat bridge men ser dåligt nu, vinprovarkurser o allt vad det är. Trevligt. Hon bjöd med mig på promenad ikväll och jag hängde givetvis på. En runda runt sjukhuset på en kvart efter maten.

Nu har jag tittat på Lyxfällan. HUR kan man ha fel på 600 000:-??? Ii pausen sprang jag ner för att hämta kvällsfika, nådon där uppe måste ha tänkt på mig idag för vad skådade mitt godisöga? Jojo, det har bakats idag. Snickerkaka, jag vet,  jag ska inte äta det. Men har man varit deppig inte fått macka eller chokladbit då får man äta snickerskaka. :)

Rapport hemifrån idag, inte bra. Zigge har ont i höger bakben, kan inte gå på det och jag som inte är hemma. Men jag ordinerade heat lotion och vila så länge, så får vi höra imorgon hur det är.


MUMS!

Nu har jag fått starta om datorn och krånglat så nu säger jag natti, natti.

Njut av livet!

Kram Maja

Galet

Ibland blir jag nästan rädd för mig själv. Nu har jag kanske lite saker som förmildrar omständigheterna men ändå. Inte kunde jag somna igår när jag lade mig fast jag var så trött. Vet inte vad klockan hann och bli innan jag somnade. Vaknade iaf kl 02.30 med världens migrän. Upp och tog medecin, sedan gick det inte sova det gjorde ont bara jag rörde ögonfransarna. Somna till slut frampå morgonen, så det blev ingen frukost idag heller. Vaknade vid 9.15, det blev en snabb dusch. Tänkte jag skulle ta Ipren i förebyggande efterson jag skulle på behandling kl 10.15, sagt och gjort i med medecinen. Precis när jag svalt kom jag på j****r fel medecin, nu tog jag dom 3 jag ska ta till natten, vad göra? Jag tog en Ipren oxå :) Sedan bar det av till sköterskan för att höra mig för. Ok sa hon det är nog ingen fara men ta inga till ikväll. Och ser vi dig sova i ett hörn så vet vi.Ha,ha :) Blir man rädd eller?

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag läser En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella Läs den om ni inte har gjort det. Man kan känna igen sig lite emellanåt, och en del andra :) Tror jag ska gå ut på en promenad för lite frisk luft, har iof suttit på balkongen och läst, men det är byggställningar utanför så det är inte så trevligt.



Bra bok

Njut av livet!

Kram Maja

SÄS

Nu sitter jag alltså här på SÄS (Södra Älvsborgs Sjukhus). Jag är så trött så jag somnar snart rakt upp o ner. Men jag tänkte jag skulle vara uppe lite till, vill ju inte missa kvällsfikat :) Och somnar jag nu är ju risken stor att jag vaknar sent i kväll o inte kan somna om. Jag hade nämligen precis somnat inatt när någon smart människa öppnade min dörr, sedan kunde inte jag sova. Somnade vid 07.30 så jag missade frukosten, sov till 10.30. Det fick bli tidig lunch.


Här är jag nu

Idag gjorde jag min första behandling, den tog ca. 10 min men det kändes i nacken kan jag säga. Det värsta är ju att jag ska behöva vara här hela veckorna för 10 min/dag, jag har redan hemlängtan :( Men jag har med mig den bärbara datorn som tur är.

Rummet är helt ok, eget som tur är med tv och egen toa/dusch. Maten kunde vara bättre, men ni vet hur sjukhusmat brukar vara.

Jag hittade iaf något väldigt kul när jag var ute och surfade runt. Ni kanske har sett det förut, jag blir sugen på  flera av dom :) Kolla in det här http://www.eco.se 

Njut av livet!

Kram Maja

Alien

Februari 2002 så kom ett UFO till byn. Spännande, men tyvärr lämnade dom en alien i mitt huvud. Det här var ingen snäll alien som E.T, nej då detta var smärta och sjukdomsalien :| Det kan tyckas vara spännande med en alien i hvudet, men det är det inte alls.

För några år sedan sa jag att jag inte skulle fylla 50. Så som det ser ut i dag med alien i huvudet och cancer så kan man ju undra. Men vännen sa att hon var tvungen att dö före mig. Hon ska bli 96! Så då innebär det att jag måste bli 95...

Eftersom jag är övertygad om att vi föds på nytt, så skulle det vara en ofantlig tur för mig om jag blir 95. Jag är nämligen skiträdd för att dö. Inte döden egentligen utan det som kommer efteråt. Man ska ju till en ny kropp och det är där problemen börjar. Själen får själv välja vilket liv den ska leva för att utvecklas (detta tror jag fullt och fast på). Nu har jag ganska bra kontakt med min själ, tror jag, och då vet jag att jag inte kommer göra det lätt för mig i nästa liv. Hänger ni med? Jag tror att jag kommer att välja ett jobbigt liv för att utvecklas ännu mer.

Jag vill inte det.

Jag vill ha det skönt, vara i harmoni med mig, djuren och naturen.

Men eftersom jag är en envis jäkel. Ont krut förgås inte så lätt... Fast jag tycker inte jag är så ond. Så kommer jag att ta kommandot över alien i mitt huvud och kropp. Ont kommer jag väl ha hela livet, men den ska INTE få vinna. Nej då.


UFO

Jag kan inte se någon annan förklaring än att det var en alien som kom in i mitt huvud. Det berodde ju uppenbarligen inte på bilolyckan jag var med om...

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Sommarträdgård ♥

Varje dag vandrar jag runt i min trädgård, ibland flera gånger varje dag. Det händer alltid något och är alltid spännande. En kväll hade vi en igelkott här igen :) för några år dedan hade vi en som vi döpte till Zigge han kom och kalasade mest varje kväll.

Det har kommit in några nya småsaker till min trädgård oxå, jag gillar dom jättemycket. Det blir en sak då och en sak då.


Solkatt hänger vid ytterdörren, rensar energi.


En söt liten fågel fick sitta på min sten i altanrabatten


En ny liten Thuja som ska bli lite vriden :)

Något som jag är väldigt stolt över är mina liljor. Jag har gått och kikat hela tiden en av dom hade 26 st knoppar, nu äntligen har några av dom slagit ut. Svärmor blir grön av avund om hon ser detta :)


Liljan med sina 26 knoppar :)

Jag har inte haft råd att köpa massa blommor till mina krukor, så man tager vad man haver. Jag har satt mina egenuppdragna Mårbacka pelagoner i alla krukor och fyllt på med lite smått.


Kruka vid gången

I ett cementrör som låg och skräpade satte jag en plättar i luften. Den trivs som fisken i vattnet. Nu är inte väggen så fin bakom, men jag "fixar" inte mina bilder, här visas sanningen. Skulle även ha något snyggt runomkring, sten eller barkmull.


Plättar i luften.


Även skuggrabatten blommar

Kan ni förstå att jag mår bra i min trädgård? Här finns inga måsten, mer än att man måste njuta :) Rensa ogräs görs när jag orkar och vill.

Här mår jag bra!

Kram Maja ♥

Kråkan Bråkan ♥

Förra veckan var vi barnvakt en dag till Kråkan Bråkan. Vi har inga leksaker till henne eller så, men det behövs inte...Hon roar sig med det som finns. Man kan t.ex. leka igelkott eller så är man sjörövare i mormors tvättkorg. Ibland är det storm på havet och då är det kul, så skriker vi: -Skepp o hoj!!!


"Igelkotten"

Någon dag senare var hon är med stora A och mr T. Då var hon en riktig cooling. Men det är jobbigt att vara hos mormor och morfar och leka, det kastas sten i mormors damm, så jagar man hundarna, kastar saker till dom och allt vad man kan hitta på. Så man får ta lite paus emellanåt (som tur är för mormor :))


Cooling med mammas solbrillor :)


Vilopaus

Sonen fick upp några fina aborrar för några kvällar sedan, en vägde 1.3 kg :) Så det fick bli grillad aborre och fiskgratäng till middag dagen därpå. Vi bjöd lilla familjen oxå för dom var här, vissa av dom har väldigt svårt med att vänta.


Grillad aborre mums


När får jag maten?

Annars är livet som vanligt. Fast jag vill inte åka bort 5 veckor för att strålas, kan man inte skippa det? Strålningen gör inget, det är bara det att jag inte vill vara hemifrån :(

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Lysingsbadet ♥

Midsommar firade jag, mannen, svärmor och svärfar på Lysingsbadet i Västervik. Svärmor och svärfar fick åka med för det var inga barn som kunde åka med (sommarjobb) vi åkte på torsdagen och kom hem på tisdagen.
Vi träffade goda vänner som har husvagnen där,hade trevligt, och åt en massa god mat. Men jag har bara ökat 1 hekto på vågen (än så länge) så nu måste vi "back on track" igen.

Stugan vi hyrde var jättebra. Kan inte klaga på något, inte ens grannarna :) Festa gjorde dom, men var bara trevliga, (vi fick till och med kramar av vissa) som det ska vara en midsommar.


Vy från stugan


Här inne sov jag och mannen. Del av köket

Midsommarafton var vi hos vännerna i deras husvagn och som vanligt så åt vi en massa heeela tiden. Sill & potatis, kaffe & choklad (vi väntade på fika), jorgubbstårta & kaffe, grillat med allehanda tillbehör, godis & chips (som vanligt med andra ord ;)


Sill, potatis o givetvis nubben (hallands fläder, jättegod)


Midsommarstången. Missade dansen, en del av oss missade alltihop :)


Grabbarna grill. Inga tjejer fick vara här, jag smygfotar


Så äter vi igen...


När ska vi få nåt då??


Fantastisk vy från husvagnen


Zigge har somnat

Det var helt fantastiska dagar. Vi hade tur med vädret, det var kanonfint hela tiden. Jag hade inte haft något emot att stanna en vecka till.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

RSS 2.0