KnasMaja ♥

Det skulle väl vara jag det :P Ibland kan man faktiskt undra, varför händer det mig hela tiden?

Det var i alla fall så här. Jag, mannen och sonen skulle in på Netto och handla. Dom går in. Jag tittade på lite blommor utanför kassan. När jag ska gå in så går inte grindarna upp, nehej! jag backar och går igen, icke sa Nicke, dom förblir stängda. Det kommer en kvinna och tittar lite konstigt, "Jag kommer inte in", säger jag. Hon bara tittar och knallar rakt in, jag hänger på snabbt som sjutton. Väl inne står det två stycken några meter ifrån och flinar. "Flina lagom" tycker jag.

Apelsiner ska inhandlas, så jag tar en påse och börjar plocka. Dunk, dunk, men vad f.n botten går sönder och alla apelsiner är på golvet. "Köp apelsiner" säger jag till mannen lite lagom surt :)

Jag har gjort kaffe hemma,gott. Går och tar påtår. Det börjar låta jätte konstigt, vad är det? Ska kaffebryggaren börja brinna? (Har faktiskt hänt en gång) Kollar om det är vatten på plattan, men det låter inte så, det är det inte heller. Ska jag dra ur kontakten? MAJA, MAJA! Det är vattenkokaren...Oooops den hade jag ju satt på, det glömde jag ha, ha.

En historia från dagiset som dotter Y städar på.

"Min pappa äter sniglar, men han steker dom först." Säger Saga
"Min pappa äter också sniglar." Säger Måns
Då säger Ebba: "Min pappa äter riktig mat."



Njut av livet!

Kram Maja ♥

Ljusprinsessa

Det kom en liten Lucia igår kväll. Hon var så söt :) Hon sjöng, sjöng och sjöng, hon var jätteduktig. Men jag har aldrig sett en så livlig Lucia förut :) Det var trevligt som omväxling, den här Lucian både sjöng och dansade. Ett nytt koncept :) 

Ljusprinsessan. Så livlig, så det inte blev något bra kort :)

Det hon håller i handen är sånghäftet (posten julkortspåse) Det har hon övat med en hel vecka enligt mamma. Efter det uppträdandet blev det lussefika med hembakta lussekatter, häxgodis (som dotter Y och Kråkan Bråkan gjort) pepparkakor och skumtomtar.

KRISTINA 7 ÅR säger:
- En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.

Det är väl inte konstigt att jag mår som jag gör :) eller att jag är sladdrig.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Illa värre

Just nu är jag så in i f....... trött på min kropp. Tänk om man ändå hade en verkstad man kunde lämna in sig på och få lite nya delar. När det till och med är jobbigt att ha armarna hängandes rakt ner. Skulle vilja ha någon slags ställning att hänga dom i. Igår var jag hos distriktsköterskan och fick nytt implantat för "hormonblockering", efter ett par timmar var jag tillbaka (dock inte hos samma sköterska) för att kolla mitt öra. Har så in i norden ont i örat (också) det visade sig att det var eksem som blivit så illa att det blivit inflammation i hela hörselgången, syntes visst redan i ytterörat. Så nu är det droppar 3 ggr/ dag. Vet inte om jag kommer ihåg all medicin snart, behöver nog en sån där dosett. 

Åkte hem och droppade i örat och vilade en stund. Dotter A ringde och undrade om hon och kråkan bråkan kunde få middag hos oss. Klart dom fick. När jag höll på med maten ringde svärmor och undrade om dom kunde få fika. Klart! Dom ringer inte ofta. Vi hann precis äta innan dom dök upp, vi blev sittandes en bra stund och fika, mysigt. Eller sittandes och sittandes, blir inte så mycket av det när Kråkan Bråkan är med. Men hon är såååå himla mysig.

Efter det satte vi oss för att kolla på film, då ringde några grannar och frågade om dom fick komma över. Klart dom fick. Det blev lite mycket nötter :) Vissa fick i sig väldigt mycket, fattar inte hur dom orkar. Kom i säng vid halv tre tror jag.
Var liiite trött i morse, men det var ju jag som fick gå upp och se till hundarna så klart.
Vi var ute på en halvlång promenad med hundarna senare, det var skönt. Orka inte fixa någon mat idag så  det fick bli pizza, jag skär bort så mycket botten som möjligt. Satt och slappa i tv soffan när jag hörde mystiska saker i köket. Det var inte så himla mystiskt när jag tittade efter, det var Mysan som hittade lite gott.

My som hittade lite godsaker


Här ligger Fiffi och bara vräker

Vet inte riktigt vad det är för djur jag har, men dom är väldigt speciella. Tror dom passar bra i vår knasiga familj. Eller?

Kram på er!

Njut av livet/ Maja ♥

Sparade pengar :)

Kan ni tänka er? Vi har sparat massa pengar :) Och jag slipper en massa spring, det kanske var bra förresten? Jag tror jag har sprungit 100 ggr/dag upp och ner i trapporna de senaste veckorna. Varför? Jo pelletsbrännaren gick ju sönder. Men igår kom någon smart person (inte jag) på att vi kanske skulle ringa försäkringsbolaget. Sagt och gjort. Skicka ut en reparatör sade dom, antingen blir det reparation eller om han bedömer, en ny brännare. Självrisken är på 1500 kr. yippiiii! Det blir lite granna billigare än att köpa nytt, eller bra begagnat :))
Så i morse dök en reparatör upp. Fixade brännaren, nytt styrkort och fläkt tydligen. Så nu har jag värme och varmt vatten utan att elda som en galning. Himla skönt..


Annars har
brorsan o dotter A varit här och fikat idag. Mannen fick hjälpa brorsan med bilen. Han hade lyckats med konststycket att köra fast när han stannat för att borsta bort snön. Men, men han åkte omkring med sommardäck. Hur smart är det i detta vädret? Så nu blir det inget mer bilåkande i vinter säger han, utan han ska åka med oss och handla puh!

Avslutar med ett citat av Björn 7 år

"Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj."


Njut av livet!

Kram Maja ♥

Ost bröd

Här kommer ett recept på goda ost bröd som är lätta att göra.

3 st ägg
3 dl riven ost
3 msk olja eller majonnäs

Rör samman ingredienserna i en skål.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.

Lite salt eller ört kryddor (osten är salt)
1 - 1½ msk fiberhusk
½ dl sesamfrö
½ tsk bakpulver

Rör ner det torra i ägg/ost blandningen.

Låt svälla lite. Klicka ut 6 bröd på bakplåtspappersklädd plåt.

220° ca 10-12 min.

Nygräddade ostbröd


Ostmacka :)

De här bröden smakar bäst nygräddade. Går dom inte åt, så värm dom gärna innan servering.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

RSS 2.0