Vilodag...

...idag. Har så in i h.....es ont i huvudet och kroppen, så idag blir inget gjort. Försöker hålla huvudet över ytan, så att säga. Dessutom har Dilba ont i sin höft, hon fick inte ner benet. Masserade försiktigt med Heat lotion. Tack och lov för aloe veran. Har även smort in mina tinningar och i pannan, skönt!


Heat lotion, bra för muskler och trötta fötter bl.a.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Riktig fest...

var vi på i lördags :) Dotter A med familj bjöd på fest. Vi åt västerbottenpaj med gröna godsaker till. Efter det bjöds det på svenska kräftor. Såååå gott!!

Tomat, mozarella sallad (kunde ätit bara den)


Vilka läckerheter, mums ;)


Desserten serverades med vispad grädde, inte helt fel


Kråkan Bråkan blev trött, sonens fästmö fick borsta tänderna på henne (Vad dom matchar då :)

Det var verkligen till att...

Njuta av livet!

Kram Maja ♥


Nytt märke :)

 

Vårt nya märke
Håll utkik efter det här märket. Det är vår nya symbol som vi kommer att låta producenter och restauranger använda som kan göra vad vi anser är bra mat för människan. Märket är framtaget efter en lång tid av utvärderingar och arbete med varumärkesskydd.

Varför då en nyckel? LCHF är vad vi anser nyckeln till ett hälsosamt liv genom hälsosam mat utan tillsatser och socker.

Kunskapen om vad som är bra mat för människan har vi varit ut låsta ifrån länge nog. Vi har levt med nyckelhålssymbolen i över 20 år. I takt med att alltfler genomskådar bristen av vetenskapligt stöd för att nyckelhålsmärkta varor är nyttigare än andra kommer den nya nyckelsymbolen att vinna mark.

Med nyckeln kan vi märka restauranger och livsmedelsprodukter som vi anser är en naturlig del av en kost som är bra för människan.

Vi vill göra det enklare för oss medvetna konsumenter att hitta dessa produkter och restauranger. Samtidigt vill vi premiera de som tillverkar bra produkter eller gör bra lunch-mat. Dessa ska givetvis få fler kunder och kunna stå sig i konkurrensen. De som gör bra, naturnära produkter är ofta lokala och har inte samma marknadsföringsbudget som massproducenterna. Det här märket kommer att hjälpa dem.

Grundreglerna är som följer
1: Produkten innehåller låg andel socker/kolhydrater.
2: Produkten innehåller hög andel naturligt fett av god kvalitet.
3: Produkten innehåller få eller inga tillsatser.
4: Produkten innehåller i förekommande fall en bra balans mellan animalisk Omega 3 och Omega 6.

Som en tumregel bör produkttillverkaren söka få ned kolhydratinnehållet till högst 5 E%. Högre kolhydratinnehåll kan undantagsvis accepteras om produkten för övrigt är av god kvalitet i sin genre samt om kolhydraterna kommer från ovanjordsgrönsaker med lågt stärkelseinnehåll.

God fettkvalitet är i första hand animaliska fetter och kokosfett.
Margarin eller annat konstlat fett accepteras ej.
Om produkten innehåller höga halter av omega 6-fett riskerar den att underkännas.
Smakförstärkare som t.ex. natriumglutamat (E-621) eller onaturligt sötningsmedel accepteras inte.

Produkttillverkaren bör vinnläga sig om att inte använda tillsatser i produkten.

Beroende på typ av tillsats kan enstaka tillsats accepteras om den inte kan ersättas med naturlig ingrediens.


Om du är producent av mat som passar in i LCHF-tänket eller har en restaurang som kan servera LCHF-mat och vill använda nyckelmärkningen, hör av dig till oss!

Märket är skyddat och får endast användas på livsmedel och mat efter godkänd certifiering av LCHF Sweden AB's certifieringsråd.

LCHF Sweden AB kommer att tillsätta kompetens i certifieringsrådet efter behov vid varje produktansökan. Vilka som fattat ev tilldelningsbeslut meddelas i respektive tilldelnings eller avslagsbeslut.

Mer information kommer snart på vår hemsida.


Vissa dagar...

...händer det lite för mycket. En sådan dag var det igår. Det hela började på förmiddagen. Jag var i badrummet, då jag kände att nu hittar nog Bozz på något, jag smög mig ut i rummet "FY" röt jag, jojo han hade hoppat upp på ön och tagit ett helt oöppnat paket med bröd. Det saknades sisådär fem, sex skivor, Dilba stod bredvid och titta på. Bozz pep iväg ut i hallen där han kräktes upp en del av det han glufsat i sig, givetvis på mattan (varför aldrig på golvet?).

Sedan tog jag Bozz och Dilba på promenad, härligt väder så vi gick längs med sjön. Dilba traskar in en bit i skogen mot sjön, när hon traskar iväg sådär brukar det vara något "smaskigt", ropade på henne och fortsatte med Bozz. Då dyker hon upp med något mystiskt? Algtäckt pinne trodde jag, men nej, ett kadaver! Ush och fy :( "loss" tack och lov så släppte hon det så lydigt så. Promenaden fortsätter, vi går ut på bergen, så jag kan kasta pinnar, så dom får simma, yippii tycker dom. Jag tar en stor pinne och satsar för att slänga ut den långt, SMACK?!! Bozz hoppar ivägen, jag trodde jag slog ihjäl han. Träffade på vänster sida av huvudet, han går ifrån mig och jag ropar, vill inte komma, då inser jag att jag står med pinnen i handen. Ringer efter mannen så han får hämta oss. Har för en gång skull med mig mobilen (kanske ska ha det i fortsättningen). När jag tar hand om Bozz så ligger Dilba bakom och väntar, men när Bozzen repar sig nosar hon omkring och hittar, ja vaddå? Jo ett par gamla kalsonger!! Skulle nog ha stannat hemma.

Stackars Bozzen


Här gömmer han sig för flugor och matte kanske :)

Tur han är en Border terrier så han är lite tålig, det gick bra trots allt som tur är.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Semester

Det är inte jag som haft semester, jag har varit hemma hela sommaren (inte semester för mig). Det är en del av mina krukväxter som haft semester. Jag skickade helt enkelt ut dom i trädgården, på lite rekreation :) men nu tror jag det är dax att ta in dom igen, det börjar bli kallt om nätterna nu.

Några av Orkidéerna på semester


Stortrivs ute :)


Allt går att använda, man tager vad man haver

Undrar om jag skulle hängt ut mina hoyor oxå?

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Grattis!

Hjärtligt Grattis!






Sonen & Flickvän har förlovat sig :)

15 Aug -11

Så här ser vädret ut idag :( Det speglar ganska väl hur jag känner mig oxå. Har inte sovit så bra, många tankar som farit runt i huvudet efter gårdagen. 
Dessutom väckte sonen mig och talade om att han skulle ut på nattfiske!! Inte gjorde väl det saken bättre. Han kom hem igen frampå morgonkvisten (kanske halv sex) dyngsur. Fisk vet jag inte om dom fick, han sover just nu :)


Nu ska jag iaf ut på en liten sväng med hundarna, det blir till att dra på sig regnställ. Nog för att jag älskar hösten, men inte så tidigt. Känns inte som det varit mycket sommar.

Men frisk luft är härligt och i skogen finns kraften så...

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Fiffi ♥

Vår älskade lilla Fiffi

* 2001-04-30   + 2011-08-14

Vi saknar dig ♥

Mindre kul :(

Gick ner i tvättsugan för att hämta tvätten. Det såg inte kul ut. Mannen jobbar givetvis. Totalt tvärstopp i avloppet. Hur kul är det på en skala -300

Usch och fy!!!!!

Det blir inget mer tvättande idag iaf, kan säga att det är lika översvämmat med tvätt som med vatten :(
Nu är det inte så lätt att skriva..

Njut av livet!

men vaddå, det kunde varit värre :P

Kram Maja ♥

Spalje :)

Nu ska ni få se vad jag skulle ha mitt klipp till. Inte behövde jag en ny sänggavel :) . Jag såg ett nytt användningsområde, ja just det. Som spalje..

Så här blev det. Jag har lite andra planer, men för tillfället får den stå där den står.

Sänggavelspalje ;)

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Lördagsutflykt

Vi fick gå upp tidigt i lördags, skulle åka nio (tidigt för mig) :) Färden gick till Falköping, där det var bilutställning och cruising. Massor av bilar, överallt var det bilar. 1250 st USA bilar och 1600 st fordon totalt var den siffra vi hörde och då rullade det fortfarande in bilar.


En av alla läckerbitar :)


Sonens önskebil

Efter utställningen åkte vi till Wrågården och åt Raggarlunch, kanongott, och vilket mysigt ställe. Där hittade jag lite annat att titta på.

Såååå söta så!! Dom var 7 st och busiga som attan :D (dessutom till salu)


Bilar hela dagen och natten lång. Här på kullen satt vi och grilla :)


T-shirt till Kråkan som morfar köpt

Roligt var det iaf men vad jag mådde dåligt i söndags och halva måndagen med. Ont i min kropp alltså :) annat fanns faktiskt inte att skylla på. Fast jag visste ju innan att det skulle bli så, och det var det värt. Roligt och se mannen mysa så :)

Njut av livet!

Kram Maja ♥

RSS 2.0