Vårvindar

Äntligen, är den här. Våren! Så himla härligt. Bara längtar till jag får köra ner händerna i jorden. Snart, snart är det dax. Tranor och svanar är här, de sjunger och trumpetar. Jag älskar det ljudet, det är ljudet av vår :) Det finns dock ett litet, litet minus, men det är så litet så det nästan inte räknas alls. Det är väldigt blött i skogen. Jag äger en briard. Får dammsuga liiiiite oftare om man säger så, men det gör inget. Har dock en önskan om en källardörr, så jag kan spola av henne i tvättstugan.

Vårvindar friska, Leka och viska, Lunderna kring, likt älskande par...

När jag hör eller sjunger på den så blir jag alldeles varm i hjärtat. Det är en av sångerna som mamma sjöng när hon fixade, speciellt när hon lagade mat eller diskade. Det kändes alltid så tryggt att höra henne sjunga i köket på kvällarna (och dagarna).
Läste av någon annan att saknaden efter dennes mormor var så stor och gjorde så ont. Jag är nog konstig. Visst saknar jag mamma, men inte gör det ont. Jag blir varm inombords när jag tänker på henne, inte ledsen eller så. Det fanns mycket vi inte tyckte lika dant om t.ex. gardiner :) Diskussionerna kunde bli ganska häftiga ibland, men det är ju så det är. Hon kommer alltid att finnas med mig på ett eller annat sätt. Dom andra säger sig inte ha känt av henne, men jag känner att hon finns hos mig ibland, och när jag sjunger "hennes" sånger så känns det tryggt.


Grönska heter tavlan

Hittade tavlan på nätet när jag surfade runt. finns hon artina.se

Njut av livet!

Kram Maja

Kokospannkakor

Igår testade jag att göra kokospannkakor, det var riktigt gott :)


4 portioner

5 st ägg
4 dl vispgrädde
½ dl husk
1 dl kokosflingor (köp ekologiska, mcyket godare)
1 krm salt
4 dl mjölk

  • Vispa äggen och häll i grädde, husk, kokosflingor och salt

  • Rör i mjölken. Låt sedan stå ett tag då  husken gör att det tjocknar.

  • Stek i rikligt med smör (ca ½ dl smet åt gången).

  • Servera med bär och vispad grädde.

Ät och njut!

Kram Maja

Mars 18

Fick frågan häromdagen om jag inte tänkte mycket på dom som har det bättre än jag? Det gör jag inte. Jag bryr mig faktiskt inte ett smack om vad andra tycker och tänker. Enligt mig så har jag det bra. Bättre på vilket sätt? För att dom har mer pengar? Det är klart att jag kan tycka att det skulle vara kul med mer pengar, så man kunde göra saker utan att behöva vända på kronorna. Men som jag ser det, så ha vi det bra. Vi är en tight familj som brys sig om varandra, pratar mycket mm. En utlandsresa är ju inte allt här i världen, jag är nöjd med kaffe, en chokladbit, solen och få sitta på altanen.

Däremot tänker jag mycket på dom som har det värre. Vem är jag att gnälla? Det finns dom som inte har hus, familj, någon som bryr sig, inte kan gå osv. När jag har mina "onda" dagar och gnäller, som idag. Då kan jag tänka på intervjun jag såg med en tjej som är helförlamad, men som trots det utbildat sig, idag jobbar som terapeut och reser utomlands. Vem är jag då att sitta och gnälla över mitt onda. Jag kan ju gå stå, kramas och mycket annat.
Eller så tänker jag på dom som blir fysiskt och psykiskt misshandlade, alla som inte mår bra i själen. Så ja, jag tänker på andra men inte dom som har det bättre.

Det kanske är därför som jag bestämt mig (oss) för att vi ska ha fosterbarn. Det finns så många barn, ungdomar i sverige som behöver hjälp. Jag tror faktiskt att jag kan bidra med något där, det har ju trots allt gått bra med våra egna barn. Vi har ju dessutom varit med om en hel del, så vi är ju inte helt blåögda. Jag tror också att jag har en inre styrka som gör att jag kan klara av det, är ju inte direkt den panikartade typen :)

Så här ser det blivande rummet ut idag

Jag mådde inte så bra häromdagen heller. Inte fick jag vila ifred heller, det var än det ena än det andra. På kvällen fick mannen massera mina ben med heatlotion, det gjorde så ont så jag grät. Men gullemannen hade varit hos dotter Y och kom hem med rosor till mig. Han tyckte jag behövde det, och jag älsakar ju blommor. Han är så söt som dyker upp med sånt emellanåt :)

En av rosorna jag fick, såå fin

Ta hand om er!

Kram Maja

Lite ledsen :( Lite glad :)

Det har varit och är till viss del blankis på alla vägar och i hela skogen. Så i förrgår var jag ute med Dilba och Bozz (Zigge var hos Y o pojkvän). Jag lyckades stå på bena men fötter och armar flaxade åt alla håll ett par gånger. Däremot så halkade Dilba, hon skrek tom. inte bra, det var till att ta sig hem med en haltande hund. Givetvis var det hennes onda höft som råkade illa ut :( Hon har fått vara hemma och vila, bara varit ute på gården. Men idag fick hon en liiten promenad, hon fick springa lös den lilla biten. Hon lyckades spåra upp 14 rådjur som hon drog efter i typ 3 meter. Jag hojtade på henne och då stannade hon och kom till mig. Fantastiskt! Hon är duktig när hon vill :) 

Nu till dilemmat. Hon har lagt på sig lite i vinter, inte bra med tanke på höften. Jag tycker hon ska springa lös, så musklerna får jobba. Hon håller sig ju i skogskanten och travar omkring. Tänker jag fel??? Någon sa att det skulle vara koppelpromenader nu. Så känner inte jag, men vet jag vad som är bäst?

Annars händer inte så mycket här. Förutom att det har börjats bygga ett rum. Eller bygga var väl att ta i, vi river för glatta livet.

Usch! Nu flög en ambulanshelikopter över. Bara det inte är några på sjön igen. Det har ju töat några dagar!

Jag har precis gjort sill. Vinbärssill, det ska bli spännande att smaka på. Jag smakade i Hjo en gång och den var riktigt god. Hoppas min blir lika bra.

Väntar på att mannen, dotter Y och pojkvän ska komma vi ska äta lite gott. Det ska dessutom bli en överraskning till kaffet.

Njut av livet!

Kram Maja

RSS 2.0