Bling-bling

Var bjuden på smyckesparty igår. Jag hade verkligen sett fram mot detta. Har inte varit på något roligt på länge, bara handlat mat, o det är ju inte så kul att trängas med kundvagnar. Jag kan väl snart liknas vid en sköldpadda som bor i sitt skal ha,ha. I vilket fall som helst så kom jag inte iväg :( Så dålig som jag var igår har jag inte varit på länge, visst är det typiskt. Såå ont i nacken och huvudet, kom inte upp förrän tio över tre, och då var jag tvungen att ha lite mat i magen. Stoppade i mig kokt ägg och heminlagd sill, det var så pass att det fanns hopp om livet i alla fall.

Nu har jag precis vilat en stund, huvudvärken var på väg tillbaka igen. Det ville jag inte. Ska ta och fixa mig lite mat och gå ut med hundarna. Mannen jobbar  em. och sonen är i skolan, så jag får en lugn kväll. Dessutom får jag bestämma över tv:n, inget ont....:)

På tal om hundar, så har Dilbas päls blivit mycket bättre igen. Vi köpte hundmaten med mest fett i och det har gjort susen. Nu finns det hopp igen, har bara lite kvar att "fixa" till, så är hon min prinsessa igen. Det är hon i och för sig alltid, men det ska synas också.
Tänk att man kan ha så här blingiga USB minnen, hade jag ingen aning om bilden lånad av Identity Signature Premiums

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Framgång

Tittade på ett inredningsprogram på TV:n, där dom visade ett nytt ordspråk. Jag kommer inte ihåg vem det var som hade sagt det.



"Bakom varje framgångsrik kvinna,
står en överfull tvättkorg."



Om man ska gå efter detta, så kan ni tänka er hur framgångsrik jag är :D



Kram Maja ♥


Sjuka

Så var det dax igen. Jag har blivit sjuk, inget allvarligt. Ont i halsen och ont i kroppen (ondare). Tydligen har min kropp fått lite stryk av cancern och behandlingarna eftersom jag blir sjuk hela tiden. Börjar bli lite trött på det. Men det finns dom som har det värre. Jag funderat allvarligt på att sluta ta hand om mig. Jag är sååå trött på alla som säger att jag inte ser sjuk ut, eller du ser ju så frisk ut. Ska jag behöva gå med stripigt hår och väga 20 kg för mycket osv. Eller jag kanske ska bjuda in dom när jag mår som värst. Ja, ja, det är väl kanske inget att gnälla över men hallååå jag är inte hemma för skojs skull.

Telefonen ringde 23.30 igår kväll. Det var sonen, som undrade om bilen var hemma. Icke sa Nicke, mannen jobbar natt denna veckan. Maginfluensa. Kompisen var snäll och skjutsade hem honom. Nu mår han dock bra igen, har druckit och ätit kålgryta. Jag tyckte inte att han skulle äta kålgryta, men det tyckte han. "Kan jag snusa, kan jag äta kål"sa han. Det gick ju bra :)

Vi såg en reklam där man skulle dölja sina trötthetstecken. Sonen tyckte att det var bra att dom syntes. " Då ser dom ju att man är trött, och att det kan vara jobbigt" var hans förklaring. Kan han kanske ha rätt i. Men jag tycker man blir tröttare själv om man ser sliten ut. Fattar ni vad jag menar?

På tal om reklam finns det en reklam som jag retat mig på länge och nu har jag äntligen fått medhåll. Kunde inte ha sagt det bättre själv :)

'Livet är inte de dagar som passerar, utan de dagar du kommer ihåg. Antydan var att man ska fly vardagen och åka på en resa för att få något att komma ihåg när man är äldre. Hmmm... själv tycker jag att livet är precis de dagar som passerar. Att då gå och vänta på att några få speciella tillfällen ska göra oss glada gör livet fattigt, både bildligt och bokstavligen. Bättre att lägga lite tankekraft på hur vi sätter guldkant på vardagen, eller hur?

 

Anders Haglund

Njut av livet!


Kram Maja ♥


Jan. 14, 2011

Fick en släng av allergisk reaktion i går kväll. Blev alldeles rödflammig och det kliade. Får se hur det blir i kväll, om det har något med mina mediciner att göra.

Låg länge i morse, pannan hade stannat och jag var lite låg. Reaktionen igår hade säkert lite med det hela att göra.
På eftermiddagen var vi hos Vanja. Vi träffades först för att se ett kontor på vägen, jag hjälper ju Vanja med hennes kontor och hon ville jag skulle se detta. Det kan jag förstå. Det var finare än hemma :) Här snackar vi klinker golv med golvvärme, skjutdörrar för att dölja all förvaring ett halvt Ikea kök och kristallkrona över bordet. Dom hade ett badrum intill också, lika fint det och med kristallkrona i taket. Ytan var på 60 m2, vårt hus är på 85. Fint var det.

Sedan bar det av till Vanja för att äta god mat och prata vidare om kontor, gästrum mm. Kaffet drack vi hos sonen som bor någon mil bort. Har hjälpt han också lite med planering av sin lägenhet. Han hade fått det riktigt mysigt, han hade till och med tänt ljus :) Inte alla killar som tänker så. Vi hade lite prat om gardiner och matta till hans sovrum. Annars var det mycket skratt, och prat. Väldigt trevlig fredag em/kväll.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

P.S. Ska nu ta mina mediciner så får vi se hur det går :)

Livsfarligt

Vi har ju haft lite upp och ner väder kan man säga. Det snöade i flera dagar efter nyår. Inte kom dom och plogade heller, det tog tre dagar :( Tyckte jag inte om, inte ett sandkorn heller. Sedan var det kallt. Sedan töade det i två dagar. Nu är det fruset. Gissa hur våra vägar är? Det är lite synd om våra hundar nu faktiskt, vet inte var vi ska gå. Det blir bara en promenad/dag för dom, sedan blir det trädgården. Tur vi har den.
Idag sken iaf solen så jag gick några rundor, men det är blankis under snön. Livrädd för att halka, så jag stapplar fram som en gammal gumma ha, ha. Behöver ha broddar till skorna, men det hjälper ju inte hundarna. Dilba halkade flera gånger på hennes promenad, gillar jag inte nu när hon har "lite" ont i höfterna. Vi kom hem hela iaf :)

Igår bjöd dotter Y mig, mannen och brorsan på fika, ost, kex och kaffe. Det var gott! Sedan åkte vi och handlade lite, det har varit lite tomt i skafferiet kan man säga. 

På vägen hem hade vi en Volvo v70 framför oss. I en 90° kurva åkte han rakt fram. Hoppsan, hejsan! Sa vi. Vi stannade givetvis för att hjälpa dom (en kille o tjej i 25 års åldern) upp. När vi klev ur bilen förstod vi varför dom inte tog kurvan, våra fötter for åt alla håll. Svinhalt var det. Man åkte kana bara man stod still (precis som när jag åkte i diket). Det blev bogserlina och handkraft för att få upp dom, jag körde vår bil dvs. bogserade, medans männen putte och lyfte för allt vad dom var värda. Det gick bra, upp ur diket åkte dom. Dom var sååå tacksamma för hjälpen. Inget att snacka om, klart man hjälper till. Strax efteråt sa dom på radion att det rådde "lurig" halka. Nehe, det menar ni inte....



Kör inte fortare, än din skyddsängel hinner flyga ♥

Kram Maja

Stackars barn

Det är synd om barnen nu förtiden, allting ska ju börja så tidigt. Nu har t.om. restaurangerna börjat.
Vad ska man säga :)
Njut av livet!

Kram Maja ♥

Så sant :)


"Skrattar sist som tänker långsammast!"

– Anders Haglund



Kram Maja ♥


7 Jan. 2011

Har varit ute på nätet och letat efter lampa att ha över matbordet. Min och mannens julklapp :) Då hittade jag den här lampan. Gissa vad den kostar? Jag vill inte ha den även om jag fick den...

Nu har jag köpt en lampa att ha över bordet (eller vi, menar jag) Tyvärr kan ni inte få någon bild, har ingen kamera. Det var vissa problem med lampan. Mannen och sonen satte upp den kvällen före julafton, men det sköt proppar hela tiden, så vi fick fira jul utan att tända den. Nu har dom dock fixat det hela, en kabel hade kommit i kläm. Så kan det gå :)

I natt jag drömde... jättekonstigt, jag drömmer så det ryker om det på nätterna. Det är mycket och konstiga saker, fast jag kan ofta koppla dom till saker och händelser, men inatt vet i katten. Jag och en kompis var i en ICA affär och handlade. Hon kunde inte betala för hon hade inget kontokort längre, hon handlade bara med kontanter för att inte slösa. Gör det då tyckte väl jag, jag hade betalt vår mat i veckor och mina pengar var slut. Det kom fram en kille och frågade om vi svarat på köttbullsinbjudan? Ja, det hade vi. Vi blev då med i en frågetävling. Svarade man fel, blev man daskad i ansiktet med en orensad fisk + att den skulle ligga under tröjan i 5 min. Ha ha
Annars har jag varit hos distriktssköterskan idag och fått ett nytt implantat. Fick åka med svärmor och svärfar, ja gösses! Säger inget mer :)
Hörde mig för om implantatet lite, det är tydligen på grund av det jag gått upp i vikt. 3 kg. Ni vet hormoner vad dom ställer till med. Så nu får det bli andra bullar av dvs. inga bullar alls.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

P.s. Ja lampan ja, den kostar bara 646 140 kr.

Hälsan

Var på läkarbesök i veckan. En väldigt trevlig läkare, som hade hur mycket tid som helst, fast han var försenad. Han frågade om jag hade några fler åkommor än bröstcancer. "Tja", sa jag. "Jag har ju whiplash sedan snart åtta år,  o problem med lungorna efter jag jobbat i måleri. Annars är det bra." Nu tyckte han att det kunde räcka med en av sakerna, han menade på att jag var lite "tuff". Har inte sett mig som tuff precis, läget är som det är, det är bara att acceptera (fast det är svårt ibland) men det blir ju inte bättre av att "gräma" sig. Upplyste läkaren om att jag faktiskt har HAFT bröstcancer. "Bra" sa han. "ju längre bort från operationsdatumet du kommer desto bättre är oddsen".

I vilket fall som helst så såg det bra ut, fanns inget att klaga på. Att jag är trött tyckte han inte var konstigt. Har lite att "dras" med.

Han undrade hur jag kunde jobba? Jag förklarade hur det låg till, han trodde inte man kunde vara sjukskriven i åtta år. Han undrade hur gamla barnen var osv. "Du har varit sjuk under hela deras tonårsperiod, hur har det gått!? Dom har aldrig klagat eller varit arga över att det har varit som det är. Inte inför mig iaf. Och då säger han. "Du har massa andra bra kvaliteter". Det tackar jag för. Det kändes skönt ända in i hjärtat. Så har inte jag tänkt, jag är ju bara den jag är. Men jag har bra kvaliteter, hurra! Jag har känt att jag inte har räckt till för familjen, men det har jag kanske trots allt. På mitt sätt. Det räcker långt med att man älskar dom o att man har tid att lyssna och bry sig. Det är väl förresten det som räknas?

Som ni kanske märker så är jag lite ur gängorna, har inte riktigt lust med nåt, är bara trött. Men när våren kommer och jag får sitta på altanen....

Gode Gud telefonen ringde precis, det var Brorsan. Lilli dog inatt. En av katterna, det var "mammas" katt, det var bara hon som gällde.



Sov gott! lilla vän ♥

RSS 2.0