Tankekraft - önskan

Din tankekraft är enorm. Är det något du vekligen behöver eller vill ha så be om det. Nu pratar jag inte om middagen till kvällen :) utan andra saker som t.ex. vänner eller ett bättre jobb.

Be om det...Önska dig av Gud, änglar eller tomtar eller vad du nu tror på, men be om det. Jag lovar det kommer till dig, det kan givetvis ta tid, men det kommer.

Förra sommaren åkte vi på semester, när vi kommit ung. halvvägs började jag tänka på min (halv)syster. Jag hade inte hört av eller träffat hanne på många år (15). Vid flera tillfällen hade jag försökt att hitta henne, men inte lyckats och tiden gick, ni vet hur det är...Men jag hade hela denna vår önkat att höra av henne. Jag lovade mig i alla fall att ta tag i det här ordentligt när jag kom hem. Vi var borta i en vecka. När jag kom hem...

På bordet ligger ett brev. Brevet är från min syster, med urklipp från tidningar om henne och ett kort brev om jag ville ha kontakt med henne. OM JAG VILLE??????? Jag har nog aldrig fått in packning så fort, sedan ringde jag. Hon var givetvis inte hemma då, men ringde upp senare. Det visade sig att hon nu bor där jag började tänka på henne (hälvvägs till semestern).

Jag har fler exempel som med min bror, men det tar vi en annan gång (det är lite jobbigt).

Ha det nu så bra och använd er kraft till det ni behöver.

Kram Maja

Kraft

I natt låg jag och tänkte på vår kraft. Den kraft vi har inom oss, som en del människor verkar ha så mycket mer av än andra. Hur vi använder den och hur vi fyller på. Jag ska nu försöka reda ut mina tankar...

Jag vet att jag har mycket kraft och att jag kan använda den. För gud nåde den som ger sig på min familj, min man eller mina barn. Då drar jag mig inte för att använda den. Och här handlar det inte om att slå någon eller på annat sätt göra illa. Utan helt enkelt använda sin inneboende kraft till att visa hur fel det är. Orka ta diskutioner, kunna argumentera och visa på rätt och fel, att stå upp för det man tror på.

Vi har gått igenom en del i vår familj bl.a. barn som blivit mobbade. Då gäller det att ha kraft att orka ta detta, både utåt och inom familjen. Man måste ju ha kraft till familjen också, så att vardagen fortfarande fungerar som den ska, och orka lyssna och prata.

Jag är intresserad av Feng Shui och i Agneta Nyholm Winqvist bok Feng Shui för Moder Jord så står det om den kvinnliga urkraften. Hon skriver:

Krigarkvinnans starkaste vapen är hennes urkraft som kommer från bäckenet, skötet och livmodern. Hon slåss inte på samma sätt som män - hon är som naturens åskväder. I det österländska traditionerna kallas hon Kali eller Green Tara. Hon har funnits som hedrande kraft i vår kultur och kallats Freja. Det är en kraft man inte sätter sig på. Kommer du och försöker  tafsa på en kvinna med Kalis energi närvarande, så sitter du strax som en fluglort på väggen, utan att hon behövt röra sig.
Det är också Kali som får oss att sätta gränser och säga nej när det behövs, och då på ett sätt som inte kan misstolkas.
                                                                                    Agneta Nyholm Winqvist


Men när vi använt vår kraft kan man känna sig tom och slut, det är då det gäller att fylla på sin källa. Hur gör man då det? Jag tror och detta är vad jag tror...Att man fyller på genom dom man älskar, sin familj, sina vänner och husdjur som alla ger kärlek och värme. Naturen, gå ut i naturen och bara vara. Jag älskar skogen, träd, mossan, tystnaden men ändå ljuden av fåglar och vinden. Jag kan nästan känna hur kraften åker upp genom fötterna och benen, när jag är ute och går.

Jag tycker däremot att det är svårare att använda min kraft när det gäller mig själv, om jag råkar illa ut (inte fysiskt). Då hoppas jag det finns någon som med sin kraft kan hjälpa mig. det är väl så det ska vara. Vi behöver varandra och hjälper varandra.

Så nu alla kvinnor ta steget från att tiga, lida, gråta och klaga. Säg ifrån med er inneboende kraft när det behövs. Ni kan!!!!

Kramar Maja



Min kraftskälla - skogen

Elfel och maginfluensa

Förra veckan var det helt kaos i huset. det gick proppar hela tiden. Vi hade ingen ström i hallen, badrummet, sov/kontoret. och ute. I tre dagar höll det på, ibland funkade det ett par timmar ibland bara tio minuter (suck och stön). Vi fick ha en ficklampa lite strategiskt placerad så man i alla fall såg vad man gjorde på toa. som tur är hade vi ledbelysning i hallen eftersom ljusdrapperiet hänger där och strömmen kommer från källaren :) Mannen hade till slut dragit ur allt som finns att dra ur, till coh med telefonen för han skulle hitta felet. han kom fram till att det måste vara utebeysningen, så den får nu vara släckt....och än så länge funkar det :D

I fredags hade vi familjen här på kvällen och åt Annolunda paj, sallad och kalasmarängtårta med punchgrädde och kons. päron till kaffet.  Vi var tolv stycken med lilla E, ett tag var vi faktiskt tretton då A:s svärfar kom för att hämta henne och lilla E. Det var jättetrevligt, synd  bara att T jobbade så han inte fick vara med. Men A tog med sig tårta till honom.

I lördags var jag helt körd, kom inte upp förrän halv ett, ont i nacken, huvudet och yr i mössan så det visslade om det (kanske inte riktigt då). Jag fick i alla fall två limpor bakade och gjorde tomatsoppa till middag, med assistens av dotter Y.

I går kväll ringde dotter A. Hon mådde så dåligt stackaren, Maginluensa så hon kräktes i ett
:(  Hon undrade om vi kunde ta hand om lilla E. Givetvis kunde vi det så hon är här nu och lyser upp min tillvaro. Inget ont uten att det har något gott med sig ;)



Lilla E ligger på golvet



Lilla E har koll på lampan och börjar bli trött..

Jag önskar er en riktigtskön kväll!

Kram Maja

Popcorn

Idag är det som popcorn i huvudet. Det bara far tankar hit och dit som popcorn i en kastrull. Det känns som det ska poppa över snart....Det är så många tankar som trängs..........Vet inte vilken jag ska ta tag i och börja med.....

Har länge känt en önskan att få hjälpa..men jag vet inte var? När? Hur?....Djur? Barn? Vuxen? Ett tag hade jag tankar på om vi skulle bli fosterföräldrar, men när jag är som jag är vet jag inte om det är rättvist mot barnet (ungdomen). Jag vet ju hur jobbigt mina egna barn tycker att det är när man inte fungerar som man ska...När min inte hör, fast man svarar, när man inte kan ta in information, när man är trött grinig för att man har ont.

Är det bara bortförklaringar? Vad kan jag göra? det sägs att man kan göra allt man vill, men man måste väl ändå se till sina begränsningar..eller? Är det en undanflykt?

Jag har ju vetat en tid att min olycka var meningen. Jag var tvungen att stanna upp, tänka till. Att jag har andra uppgifter jag ska göra, men vilka? VILKA ÄR UPPGIFTERNA? Hur ska jag veta vad som är rätt?

Kände att jag kanske kunde börja med mitt bloggande så andra skadade kanske kan få hjälp eller lite tröst. Men jag kan inte riktigt få till hur jag ska skriva till er.....Varför skulle ni läsa min obetydliga lilla blogg? När det finns så mycket annat att hämta på nätet. Nu låter jag gnällig :) Men allvarligt talat (skrvet) vad har lilla jag att komma med?

Det fortsätter att poppa och poppa och poppa....Så jag tänker gå ut i "min" skog med hundarna så jag kanske kan få lite lugn och ro i huvet. Men jag ska faktiskt börja med  att meditera en stund. det är faktiskt lugn i mitt hus för första gången på länge........

Många kramar till er all! Tack för att ni finns! Maja

Budord :)

Det kan kanske passa bra med budorden så här en söndagskväll. Dom är dock inte riktigt som dom brukar. Dom är hämtade ur boken Gud som haver barnen kär Har du någon ull. av Mark Levengood och Unni Lindell.

  1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det.
  2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat.
  3. Du skall bara slå någon om du absolut måste.
  4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg.
  5. Du skall vara så snäll som du kan och annars kan du göra vad du vill.
  6. Du skall lyssna på din mamma vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder.
  7. Du skall bevara dig väl.
  8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till.
  9. Du skall älska Gud hur mycket som helst, fast det är svårt och han inte visar sig trots att man ropar "kom fram".
  10. Du skll inte begära saker av dn hustru. Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv.

Jag gillar ju nummer 6, 7 (man gör ju så gott man kan) och 10. Ni får ha en bra vecka. Nu skall jag gå och lägga mig.

God natt och kramar! Maja


Lördag 17 jan.

I torsdags mådde jag inte så bra igen, huvudvärken hängde som en ridå i huvudet sedan i onsdags förmiddag. Kunde inte begripa vad jag gjort eftersom det satt i så länge. På eftermiddagen var jag hos Gunilla på Nya krafter & Hälsomassage och fick kranio sacral terapi. Fråga mig inte hur det fungerar för det kan jag inte förklara, ni får läsa på deras hemsida. När jag kom dit sa jag att jag haft huvudvärk en längre tid. " Lägg dig ner med en gång så ska vi ta hand om det." Sa Gunilla. Sedan började hon. Det är helt otroligt hon bara håller (med 5 g. tryck) med händerna under huvudet armar och där det behövs. Ibland vibrerar hon lite med händerna, men hon gör bara det min kropp önskar säger hon. Hon för huvudet lite hit och dit, och upp coh ner, det är så skönt. Jag gick därifrån utan huvudvärk (har inte haft någon än) hur det funkar spelar ingen roll, för funkar gör det. Dessutom kom vi på att det var av att jag ramlade när vi var ute med hundarna veckan innnan som jag fick sådan värk av. Jag tog ju givetvis emot mig med händerna i fallet, coh det känns i nacken kan jag tala om.

I går städade jag och mannen på förmiddagen. Mannen gjorde potatisgratäng (köpt) , kotletter och grönsaker till middag. På eftermiddagen kom mamma och brorsan (mosterskulle kommit men blev sjuk) så dom, jag, mannen och sonen fikade tårta mm.

(Jag har inget photo shop och kameran är ingen höjdare.Ni får ta det sóm det är :)



Smaskigt värre.....

I dag gick vi långpromenad med hundarna. När vi kom hem fikade vi upp resterna av tårtan (lika gott idag hi..hi..) Sedan plockade jag in tallrikar och grejer till mina lådor i mat/allrummet. Det fick plats mer än jag trodde. Hittade lite pynt i min gamla låda  där silverbesticken har legat. Kommer bild en annan dag. Sedan satte jag mig och läste.

Nu har jag snott datorn för mannen medans han var och handlade chips till kvällen. Jag vet att vi skulle sluta men jag höll på att tjata sönder den stackars mannen om godis igårkväll :=) Det är bäst han får tillbaka datorn.

Många kramar Maja

Barnbarn

Igår åkte jag och mannen till dotter A med sambo och barn för att fika. Sonen stannade hemma och tog hand om disken <3 , och läste på engelskan.

Det är väl kanske meningen att man ska vara förståndig och klok när man har fått barnbarn. Men jag känner mig fortfarande som den gången jag var 16 år och låg och solade nere vid sjön med mina kompisar. Jag vet att jag sa att jag ville ha barn och dom tyckte jag var knäpp (knäppare än vanligt). Jag ville inte ha barn som 16 åring, men reda då önskade jag mig det. Då var jag inte heller förståndig och klok (det blir jag nog aldrig).

I alla fall så är det så himla häftigt att jag har blivit mormor, hur har jag lyckats med något sådant? Jo, ja vet ju rent tekniskt, men ni fattar vad jag menar. Lilla jag har fått 3 underbara (för det mesta) ungar och nu har jag blivit mormor. Det tackar jag ödmjukt för.

Lilla barnbarnet är så himla gosig, den bästa leken vi vet är tut leken, då ler hon med hela ansiktet. Igår lärde jag henne att räcka ut tungan, dotter A frågade om det är sådant en mormor ska lära sina barnbarn? Men vaddåååååååå? Som mormor har man väl vissa privilegier, eller hur :=) hon har växt kan jag tala om. Förra veckan när hon var 3 mån. var hon 60 cm lång och vägde 5 975 g. (tror jag) tala om att växa ikapp sig.

Det var det roliga igår.

Idag har det inte varit fullt så kul.
Vi gick en riktig långpromenad med hundarna (kul). Zigge fick springa i lina, så han var helnöjd. Dilba och Bozz sprang lösa som vanligt. Bozz fick ett ryck och sprang iväg med Dilba efter. C blir så arg när det blir något sådant, så till slut sa jag till han och lugna ner sig. Jag såg ju hundarna för böveln. Dilba försökte valla in Bozz men han sprang förbi oss 3 ggr. tror jag det var. Det hela blev ju lite lustigt till slut. Dom kom ju till slut.....

När vi kom hem började det tråkiga. C blir ju av med jobbet (säger han) så han satte sig med telefonen och började ringa runt och säga upp diverse abonemang på telefoner mm. Tydligen måste vi säga upp dotter Y:s lägenhet oxå, så hur det ska gå vete gudarna. Vi hade långa diskussioner om det. Dom kan ju inte räkna med att jag ska kunna köra varje dag. Jag vet inte??????? Dessutom tror han vi får sälja bilen och skaffa något billigare. Men det värsta nu när vi äntligen kommit så långt. Sälja husvagnen...snyft..snyft.

Men det spelar ingen roll, det är bara saker. Så länge vi har varandra och får ha det bra tillsammans så ordnar det sig. Vi får leva på kärlek och luft, det har vi gjort förut ;)

Efter det var jag tvungen att vila lite. Sedan drack vi lite kaffe och fortsatte prata. Då började min hjärna på att snurra och det såg C. Så nu har jag lite ideér på vad jag ska göra till vårt mat/allrum så det blir lite roligare. Får se när jag får tillfälle och ork att börja. Det blev även lite tvättat. C fixade middagen idag. En liten runda med hundarna, sedan tv:n och nu blogg.

Det blev mycket det. Hoppas ni haft det bättre. Nu tänker jag lägga mig (får se om jag kan sova).
God natt!
Kram från Maja

Galen

Jag blir galen. Nu har jag försökt i två dagar att ladda upp en bild. Det vill inte funka. Jahaja, nu funkade det bara för det :)

Igår klippte jag i alla fall klorna på hundarna. Bozz är rolig han. Han hoppade upp på bordet tre gånger för att få klippa. Han gör vad som helst bara han får godis ;) Dilba däremot fick jag gå och hämta hos husse, men det går bra när vi väl börjar. Zigge finner sig oxå i sitt öde.



Bozz som vill få klorna klippta.

Om jag oxå kunde finna mig i mitt öde. Nu har jag haft migrän i tre dagar. Trodde jag skulle slippa igår men, icke sa Nicke. Det slutade med att jag fick proppa i mig vad jag kunde hitta i medicinväg och gå och lägga mig. Sedan låg jag i ett par timmar och intalade mig att jag mådde bra (jag tyckte synd om mig ibland) och att det finns andra som har det värre. Jag vaknade vid 01:30 då hade jag sovit i 1½ timma. Var uppe och drack vatten och lit så, alldeles yr i bollen. Kunde givetvis inte somna sedan, så jag låg och kela med hundarna, alla tre låg i sängen. Det brukar vara så när jag mår riktigt dåligt. Jag passade på att prata med Zigge, han vill springa och ha kul, dessutom så skäms han över sin mustash, den är ful. Så det ska husse få fixa.

Jag gjorde lite nytta igår innan migränen slog till. Jag ringde sjukkassan om min tillfälliga sjukpenning, så nu ska hon skicka papper. Sedan ringde jag Vårdcentralen och beställde tid. Jag ska bli kallad så jag får ett nytt intyg. Och så gick jag en ganska lång promenad med hundarna.

Nu väntar jag på att mannen i mitt liv och sonen ska komma hem. Sonen har varit och tagit allergisprutor idag, det gick bra fick jag rapport om nyss, skönt att höra :). Det är så jobbigt om han blir dålig.

Ställde mig på vågen förut. Varför utsätter man sig för det???? Har gått upp 2 kilo, inte bra. Vi skulle ju äta nyttigt nu. Men det har blivit mycket chips, det blir lätt det när man mår dåligt. Men nu får vi ta oss i kragen igen.

Ni får ha det så gott!
Kram på er! Maja

Tips o Råd

Det här är lite tips som fungerar för mig. Men Du måste givetvis göra det som passa just Dig. Den här listan kommer att ökas på allt eftersom jag kommer på saker som kan vara till hjälp.

  • Värme - Köp en vetekudde det är väl använda pengar
  • Promenader - det är inta bara bra för motionen utan oxå för balansen. Kan du så är det bästa att promenera i skogen där det är kuperat.
  • Linement - Jag använder Heat Lotion och MSM från Forever Living Products. Använd linementet tillsammans med vetekudden för optimal värme. OBS! Lägg en handduk under vetekudden.
  • Vila - Se till att vila en ½ - 1 h/dag. När jag vilar stänger jag även av ljudet på telefonen. Ska det vilas så ska det...


Tanke

Här har jag tänkt skriva min egen syn på whiplash, mina tankar och kanske en del tips.
Hur det kommer att se ut vete sjutton...Får nästan huvudvärk bara jag tänker på hur jag ska få ihop allt. Det finns ju många tankar som snurrar om detta ska ni veta :)

Är det någon som vill höra av sig? Som kanske vill ha lite råd eller uppmuntran...Hör gärna av er! Skadad eller kanske en anhörig, spelar ingen roll. Skicka en kommentar med mailadress eller telnr. så hör jag av mig.

Kram till alla!

Kör försiktigt!

Ny man - Julklapp

Det hela började för ett par dagar sedan. Vi hade varit ute på promenad med hundarna och när jag kommer in i kökket säger jag:

"Jag skulle behöva dammsuga och torka av golvet, det är så kladdigt."
"Det gör jag." Säger mannen.
"Va? Nu?"
"Ja, det gör jag. Så slipper du."
"?????"
"Det är din nya man. Nytt år, ny man tänkte jag."
"Hur länge kommer detta att vara?"
"Jaaa, i alla fall januari ut...."
"Jösses! Vad behöver jag ha gjort mer då tro?"

Han fixade alla golv. Så jag var ju tvungen att göra lite nytta oxå, så jag tog hand om badrummet. Men ni förstår att jag började tänka på allt möjligt som behöver göras :)

Julklapp

Igår kom mannen hem från första dagen på jobbet efter jul (han brukar faktiskt komma hem hi,hi). Med sig hade han en julklapp som legat och väntat på honom. Det var inte vad som helst inte...




Japp. En traktörpanna från Fiskars, ett förklade som passade mig perfekt och sist men inte minst stekspade och pincett i plast. Perfekt, nu behöver jag inte köpa det :)
Tack så mycket Volvo Powertrain!

Lite Ont

Det blev nog lite ont av det hela och ingen migrän :P Men jag väntar, den hänger i huvudet och bara väntar på att bryta ut. Trodde det var dax i går igen, men icke.....Det är bättre att det blir migrän än och gå omkring så här och vara skitseg...

Kramar till er alla!


Årets första

Tack för årets första tulpaner!
Jag fick dom av mina svärföräldrar när dom var här på middag idag. Vi bjöd på honungs och ingefärskryddade revbensspjäll, potatis, grönt och ris a´la malta med hallonsås till dessert. Det blev även kaffe och kaka. Som tur är så måste man ju ta hand om hundarna, så det blev en promenad med dom oxå.

Vi avslutade kvällen med att titta på Rabalder i Ramlösa med Eva Rydberg. Det skulle vara kul att få se i verkligheten (utan regn då förstås).



Tulpanerna jag fick.

Nu tror jag att jag kommer att få migrän. Så God Natt på er och sov gott!


Nytt År

Nyår firade vi hos goda vänner i Vimmerby. Det var trevligt, med god mat, dryck och mycket skratt. (En del skämt är sämre än andra...hi,hi)

Vi hade ju med oss Bozz, det gick jättebra. Men det var några som blev glada när vi kom hem. Zigge höll på att krypa ur pälsen av rena glädjen när Bozz kom in.
Jag trodde Dilba var sur när jag kom. Men, men hon var dödstrött, när hon hälsat så slocknade hon i soffan hos mig. Det är jobbigt att vakta när matte är borta. Och enligt dottern har hon legat på vakt så fort hon varit inne.



Bozz och Zigge äntligen ihop igen.

Här kommer en bild på hur mina nya gardiner ser ut. Ni får hålla till godo med den, skulle ta en närbild på mönstret oxå men batterierna gav givetvis upp. Så det kommer senare.



Med detta önskar jag er alla en riktigt God fortsättning på 2009. Kram på er!

RSS 2.0