God JUl & Gott Nytt År


God Jul & Gott Nytt År!
 önskar jag er alla
Kram Maja


♥ Julklappar

Om man är aktiv så får man ju saker och ting gjort, så igår måste vi ha varit riktiga aktivister :) eller blir det inte så om man är flera jamenar en aktiv flera aktivister.

I vilket fall som helst så åkte mannen och sonen till tippen med ett helt kärrlass med saker på morgonen (vilket inte märks närmvärt). Sedan bar det av till Skövde och handla julkappar. Det blev både det ena och andra. Vi köpte en till oss själva ;) Äntligen hitta jag precis det jag sökt efter och som inte kostade skjortan. Vi köpte även en ny grind till trappen vilket känns skönt med tanke på Kråkan och hundarna, den satte mannen upp igår kväll.


Kanonnöjd är jag :)

Katterna har fått flytta ner sin mat till tvättstugan. Är det taskigt? Fick liksom inte plats annars. Vi var även inne på Djurmagasinet och handla julkapper till hundarna (katterna glömde vi). Vi hittade en stor godisgömma till Dilba, får vi se om hon kan klara. En stor pipbasketboll till Zigge, undrar hur länge det tar innan pipen är död. Till Bozz hitta vi en liten pipmus som han älskar. Vi hade väldigt roligt när vi åkte hem, varje gång det var minsta gupp eller vägen svängde så kvittrade den lilla musen i påsen, tur Bozz var hemma.

Tredje advent fick kråkan bråkan en julkapp i förväg och tur var det så kallt som det blivit.

 Kråkan med paketet.  Stölvar var det i. Jo det står stölvar det sa alltid sonen när han var liten. (Kolla ögonfransarna).

 Här står dom bredvid morbrors skor. Liiite skillnad. Jag tror att Kråkans största idol just nu är morbror, när han kommer så ler hon hela tiden, en riktig flörtis ärhon;)

Idag har jag pysslat med sådant där som inte syns. Städat sopskåpet (vem mer än jag ser det?) rensat kylskåpet och gjort rent. Var ju tvungen att få plats med skinkan på 5,8 kg. Sedan har jag gjort lite blompyssel, och ja det syns ju.

 
Blev bra tyckte jag. Upptäckte att jag syns i julkulan :)

Nu är mannen och sonen på bio, mannen fick biobiljetter i julkapp av jobbet så dom är på Avatar, inget för mig. Jag har varit ute med hundarna, ska hänga upp tvätten, sedan blir det kväll med koffeinfritt kaffe och lite choklad.

Idag har jag faktiskt haft det riktigt bra och njutit av härliga promenader och pysslat, det känns skönt.

Njut av livet!

Kram Maja ♥


Fortsättning 2

Igår ringde ju matten till skadade Lukas och anklagade mig för att inte bry mig och för att ha argsinta hundar. Hände detta någon mer gång skulle minnsan mina hundar ha munkorg. Dessutom hade deras hund fortfarande ont och har ett sår i nacken som inte läker. Sist hittade dom inget sår. Man kan lugnt säga att jag blev chockad för så har det ju inte låtit förut när jag pratade med henne. Jag blev upprörd och ledsen för att säga att jag inte bryr mig det tyckte jag var att gå för långt. Det slutade med att hon lade på telefonen i örat på mig. Jag blev skitarg och slängde vår telefon i bänken så den gick åt fanders.

Nu har jag skrivit ett kort till dom och lagt i pengar för utgifterna som jag vet har varit. Jag skrev följande:

Jag ä rverlkigen ledsen för det som hänt. Jag hoppas att er hund mår bättre nu. Vi vet ju hur jobbigt det är med skadade och sjuka djur.

Men jag måste få försvara våra hundar lite. Dom är inte argsinta. Det som hände i skogen var mitt fel, jag är ju ledaren.

Vi går på brukshundsklubben med hundarna och  har många vänner med hundar. Det har aldrig hänt något förut vare sig dom varit lösa eller kopplade.

Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra med er hund. Han är ju en charmig kille, säger Claes som har träffat han på ett annat sätt än vad jag gjort.

Jag kan inte nog beklaga det som hänt.

Önskar er ett bättre 2010 än hur detta året slutade.

"Maja"

Mannen kommer nu att åka bort och lämna kortet och säga till dom att om det är något mer får dom höra av sig angående kostnader osv. Nu känner jag att jag gjort vad jag kan, ville inte ha detta hängande över mig i jul. Blomman och hundgodiset jag köpte till dom fick helt enkelt stanna kvar hemma. Tyckte inte det kändes rätt att ge dom det efter påhoppet igår.

Vad tycker ni?

Finns det något mer jag kan göra nu? Jag vet inte?

Hoppas ni har det bra.

Kram på er ♥

Maja

Flöte

Jag är som ett flöte. Ibland är man uppe vid ytan och det är ljust, glittrar och solen skiner. Men så plötsligt åker man ner i kolsvarta djupet, mörkt kallt och ensamt.

Jag har fått medicin som jag tror börjat verka, dessutom fick jag göra en specialare. Vad sägs om två tabletter i ca. 1 dl vatten i en liten flaska, som jag skulle slå hårt i bordet 5 ggr innan jag tog en klunk 1 ggr/dag i 3 dagar. Klart jag gjorde, men man kan ju undra :)

Tror faktiskt jag är mer uppe i ljuset och glittret nu än nere i mörka vattnet. Kanse kan snön ha en viss inverkan, men måste det vara - 15 grader, liiite kallt tycker jag, det känns i kroppen.

Jag är så tacksam över att ni alla finns runt omkring mig. Älskar er allihop ♥




Kram Maja♥

Tron

Jag har tappat tron.
Tron på Livet,
på mig,
familjen.

Jag söker.
Vet inte om
den går att hitta.
Hur får man den tillbaka?

Det är ingen mening,
att kämpa,
slita,
och hoppas.

När ingen vill,
kämpa,
slita,
och drömma,
med mig.

...


fortsättning

Tänkte jag skulle uppdatera er hur det har gått efter hundslagsmålet. Mannen pratade med matten till Lukas, hon var chokad. Hunden fick dom inte ta i, han skrek bara och haltade på ena bakbenet. Mannen beklagade givetvis det som hänt och sa att vi står för allt med veterinärer osv. Han sa att jag inte kunde ringa för jag var upprörd och plåstrade om mig. Hon undrarde hur det var? Och då kände jag lite lättnad, det var ju inte direkt "Det kan hon gott ha". Det är ju bra när man kan prata med varandra.

Torsdags förmiddag ringde jag dom och undra hur det var. Likas hade fortfarande ont och skrek, men veterinären dom pratat med tykcte man kunde vänta till fredag. Jag tyckte inte det, jag rekommenderade vår veterinär. Hunden kan ju inte gå omkring och ha ont heller... På kvällen när vi gick ut med våra hundar gick vi förbi deras. Lukas hoppade i soffan och skällde allt han hadde. Det var ju liv i han iaf :)

Igår ringde matten. Det var ingen fara med Lukas, han fick en smärtstillande spruta som skulle vara ett par dagar. Det var låret som smärtade. Kanske ett bett eller så, men dom kan inte se några bitmärken någonstans. Vilken lättnad att det inte gick värre.

Det blir inga mer lösa småhundar ute i skogen har jag bestämt. Det var oxå mattens önskan, så jag lugnade henne med att jag redan tagit det beslutet. Men Dilba vill jag ska kunna springa, hon är ju van vid det och har inte bråkat med några. Matten blev orolig över detta. Men jag sa att jag ska se hur jag kan lösa detta, om jag kan släppa henne på något särskilt ställle eller sträckor. Hon måste ju få sträcka ut.

Jag bara undrar vad mening var att vi skulle lära oss av detta. Nu går alla omvägar om oss, men det kanske bara är bra. Inte har vi elaka hundar!? Jag menar kolla bara midsommar med 7 lösa hundar i ett förtält, vilka fixar det? I alla fall så anmälde jag mig till agility med Bozz till våren. Hoppas vi kommer med. Det skulle vara kanon med hjärngympa och att han blir av med lite energi.

När jag åt min frukost idag så satt jag och läste Helande Händer av Barbara Ann Brennan. I den läste jag något som genast gjorde att jag kände mig mycket bättre. Jag har mått så dåligt dom här dagarna och gråtit mycket över allt möjligt. Enligt Ulla var det här med hundarna min droppe, så nu är jag i den berömda väggen. Jag skrev ner det på en lapp för att bli påmind om att det är sant och att det gäller oss alla.

Jag förtjänar hälsa, lycka och tillfredsställelse i mitt liv

Jag tror att det var jag som tog mest skada av alltihop. Tur jag hade handskar annars hade det försvunnit en bit av handen. Jag har blåmärken både högt och lågt efter detta.


Hundbiten. Att det gör så *pip* ont.



Efter 3 dagar med Propolis behandling.

Hoppas ni får en härlig Luciadag. Vi ska till mamma och röja, sedan till dotter A på Lussefika. Det är iaf kallt och fint ute :)

Stort GRATTIS! Till smålandsvännen ♥

Må så gott!

Kram Maja ♥



Helvetes Jävla Förbannade skit oxå :(

Tårarna rinner just nu. Var ute med hundarna. Dilba och Bozz lösa. Grannen med sin dvärgscnauzer kommer.

Kaos....

Dilba kom när jag ropade, sedan gick allt snett. Bozz sprang runt dom. hon lyfte upp sin hund, då tappade jag Zigge och Dilba. Bozz hängde i nacken på den andra hunden, fick inte loss han, Zigge hakade på och Dilba försökte få isär dom. Jag blev huggen i handen av någon, så jag har precis spolat rent den och tagit på gelly. Pratade med matten, men jag tror hon var så chockad och upprörd att hon inte kunde lyssna. Mannen får ringa till dom, jag bara gråter just nu. Av ilska och ledsamhet.

Ingen mer lös Bozz.

Hundar och barn. Vad finns det att säga.

Det var ju mina hundar som sällde till det. Hoppas det löser sig (sa han som sket i slasken).

Kram på mig!

Ps. Det kan tilläggas att jag inte titttat på mina hundar, så arg är jag. Dom kanske är  skadade dom med, fast jag tvivlar. Min hand blöder o gör ont iaf, så nog skrivet.

♥ Bright sight...

Ibland kan man undra hur det står till i huvudet på mig:) När man har verktygen man behöver och lik förbaskat fortsätter man som vanligt istället för att prova om det kan bli bättre.

Som ni vet så har jag en liten Bozz som är som en gummiboll och far runt som hejsan i kopplet när vi ska på promenad. Så i förrgår fick jag för mig att ta Zigges sele och testa på Bozz. För det första var jag tvungen att spänna ut den. Kan ni fatta det då? Bengeten är alltså större än Zigge runt bringan. Sagt och gjort, på med selen och kan ni tänka er. Han gick hur bra som helst. Ja inte fot hela tiden, men riktigt ordentligt, det verkade faktiskt som han tyckte det var skönt och slippa dra i halsbandet och krångla.

VARFÖR HAR JAG INTE TESTAT TIDIGARE????

Inte vet jag?! Selen har ju legat i lådan precis innanför dörren. Jag har ingen aning, är det vane människan som gör att det blir så. Korkat är det iaf.

Idag är jag arg på min förbannade kropp. Jag skulle till värmland och Feng shuia, men det satte min kropp stopp för. J...a skit alltså. Det skulle blivit kanonkul. Men jag har lite mer än "lite ont" idag. Hela sängen luktar heat lotion :) Det skär i fingrar och fötter och ont har jag i nacken (mer än vanligt) men skit i det.

Always look on the bright sight of life...


Med tanke på klimat möte. Lånat den från nätet

Njut av livet!

Kram Maja♥

F-kassan

Försäkringskassan har överklagat domen. Jag fattar nada, njet, inget med andra ord. Vad kommer det att innebära? I mina papper står det att domen ej går att överklaga. Hoppas min advokat fixar detta...



Kram på er!

♥ Längtar efter snö o kallt

Jag vet inte riktigt vad som har hänt sen sist. Jo just det ja. Jag hade ju utbildning i Feng shui i torsdags kväll. Vi gick igenom de fem elementen trä, eld, metall, vatten och jord. Det är mycket att tänka på och prata om, men jag tror om tycker det är intressant. Var inte hemma förrän 22.45 då var jag trött.

I lördags stod jag och dotter A på korpen och visade Aloe vera. Dom hade öppet hus, tråkigt nog var det mindre folk än en vanlig lördag. Vi fick iaf sålt en del och en kund vill ha make up visning :) kul, kul.

Jag har äntligen strukit mina gardiner och fått upp dom. Det har varit så mycket annat, så jag hinner inget här hemma. Jag har ju köpt nya blommor :)) Hoya (porslinsblomma), det finns många sorter av dom och jag älskar dom. Tyvärr är det en del av dom som doftar mycket när dom blommar, som porslinsblomman. 


Nya Hoya blomman. Älskar den :)

Jag köpte faktiskt två stycken av denna roliga blomma, och i den ena fick jag en blomma på köpet :)


Ser ni, Ormbunke av något slag. Ska se sen om jag kan plantera isär dom.

"Lite ont" har jag idag. Ska leverera aloe med A, men jag får se om jag kan det. Annars får hon ta bussen till stan och åka med pappa hem.

Dilba den usla ;) hunden rymde ju igår. Hon hoppade över staketet mellan häcken (om ni fattar?), skithund som såg att det gick nu när det inte finns några blad på häcken.

Jösses höll på att glömma lampan i köket är fixad ÄNTLIGEN! När vi eller mannen då, fått dit nya kontakten så lös den inte, men den lös i matrummet om han satte den där. Tror ni jag höll på att bli galen eller? Men i lösrdags när jag kom hem lös den och dimmern funkade yippi! Det var visst någon innbygd dimmer som hade ställt till det.


Jag är jättenöjd :)

Nu får jag sluta skriva. Det blir inte direkt bättre för mitt huvud, och så mycket fel jag skrivit så är frågan om det går att läsa innlägget. Det blir många omkringkastade bokstäver när man har "lite ont"

Njut av livet!

Kram Maja ♥

♥ Det varde ljus...

Ja i stort sett iaf. Lampan i köket över köksön har kommit upp. Men givetvis så fattas det 1,5 cm på kabeln(såååå typiskt), så vi får ingen ström. Men vi kan ju tända de levande ljusen i den :)

Däremot så har vår nya utebelysning kommit upp. Det blev kanonbra :)


Den nya utebelysningen

I förrgår när jag var ute med hundarna i regn och slask, (dessutom extra slaskigt för dom kör med maskiner i skogen för tillfället) så passade jag på att plocka lite av vad skogen kan erbjuda till pynt. Så nu har jag pyntat utanför dörren.  Men det var lite läskigt när vi var ute, Bozz och Dilba var lösa som vanligt och sprang runt (ni vill inte veta hur det såg ut inne när vi kom hem). När vi går där i skogen dyker en stor timmerbil upp med släp t.om. Dilba var hos mig så det var bara att koppla, men Bozz fanns ingen stans. Jag ropade, och ropade men ingen hund :( Han syns ju inte i det här vädret heller, jag stannade helt enkelt timmerbilen genom att hålla upp handen och peka på vägen, då dök lille Bozzen upp. Jag ropade och han kom springandes så redigt. det var bara att koppla. Chauffören stannnade och frågade om jag hade fler på vift, och undra om det blev dusch när vi kom hem? Ja gissa det du, sa jag. Han var riktigt  hygglig och tog inget illa upp. Han tykcte bara det var trevligt. Dom kanske inte  har så många att prata med i skogen?


Pyntat med vad skogen kan erbjuda


Tänkte stenen skulle varit i lyktan, men den fick inte plats. Tror det duger ändå?!

I går hade vi TL (team leader) utbildning här hos mig. En av deltagarna tyckte vi kunde ta köket rakt upp och ner och sätta in hos henne. Hon tyckte allt var jättefint, kök och matrum, ja hela rubbet vi gjort. Jag blev så himla glad, jag blev så mallig så jag höll på att spricka. Men det kan jag väl få vara eftersom jag planerat allt själv och det är så kul att höra positivt. Och visst är det så att vi är dåliga speciellt vi kvinnor på att ta beröm och tycka att vi är bra.

I dag har jag planerat inför Feng shui utbildningen jag ska ha i morgon. Sedan fick jag köra dotter A och Kråkan till stan. Dotter Y skulle ha extra stolar oxå, hon ska ha tjejmiddag i kväll i sin nya lägenhet.

Nu ska hundar ha mat och jag ska fortsätta planera inför i morgon.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

RSS 2.0