7 år

Den här dagen ska man väl alltid minnas. Idag är det 7 år sedan jag körde i diket på väg hem från jobbet. Det snöade hela den dagen, hade nog kommit 2 decimeter. Jag fick sladd på bilen på en av småvägarna, dom hade givetvis inte hunnit ploga ännu. Jag hamnade i vänsterdiket. NU kom plogbilen, typiskt va. Bilen fick bara en liten spricka i spoilern, resten fick väl jag.

Dagen till ära har jag migrän på g och jätteont i hela mig. Det gör ont långt ut i fingrarna och det är inte mycket som funkar..(kan ni inte läsa o förstå vet ni vad det beror på) Det tar lite tid att skriva detta inlägget. Så det blir inte långt.

Nog gnällt :) Nu ser vi framåt.

Ska i alla fall försöka få till lite god mat ikväll, tänkte mig rullader det gillar vi :) Jag har inte ätit frukost ännu, så jag ska börja med det. Jag har varit ute och härjat med Dilba, hon bara skäller o skäller. Zigge o Bozz har rykt ihop 3 ggr. redan idag. Det är alltid hos mig dom ryker ihop. Men nu är dom bästisar igen. Det är väl Bozz ungdomshtets som är på gång.

Kör försiktigt!

Kram Maja

Seven Pounds

Har ni inte sett Seven Pounds måste ni bara göra det...




Villa ha hunden :) Tänker på min Dino :(

Vet in hur många gånger mannen kollade om jag grät, klarade mig ett bra tag, men det gick inte hur länge som helst. Inte alls vad jag trodde det skulle vara, helt enkelt fantastisk tycker jag.

SE DEN ;)

Härlig filmstund önskar jag er. Kram! Maja

Skit oxå :D

Ibland funkar ju inte huvudet över huvud taget (nästan Lasse skämt hi,hi). Jag och mannen har varit ute och gått med hundarna idag, inget konstigt i det.
Men nu skulle jag gå ut på kvällen med dom.
På med halsduk, jacka, stövlar sedan ska jag ha mina vantar och min mössa i lådan. Jag får tag på en hunbajspåse, inte konstigt det heller OM DET NU INTE HADE VARIT NÅGOT I DEN...Jag har alltså gott in med påsen på förmiddagen och lagt den i handsk och mösslådan. HUr frächt är det på en skala...- 57 (eller mer) Kolla hur upprörd jag är, jag kan inte skriva riktigt ens.

Hoppas ni har en bättre kväll.

Kram Maja


Matrummet - Kärlek & relationer

Området för kärlek och relationer ligger i vår matrumsdel. Här har jag valt en lugn grön nyans på väggarna, den ena väggen är lite mörkare än dom andra. Detta för att få ett rogivande rum. Vill man ha mer uppiggande atmosfär kan man ordna det genom olika dukningar för olika tillfällen. Vårt matrum ligger i ett idealiskt väderstreck så vi behöver inte förstärka något för den sakens skull. Men vill man träffa en partner eller fördjupa en relation kan man göra det genom att symbolisera "tvåsamhet". Gärna i färger som förknippas med kärlek. Måla dock inte hela rummet rött, för mycket av det röda ökar pulsen och blodtrycket höjs vilket kan leda till aggressioner.



Före

Innan vi gjorde om hade vi kärlek och relationsområdet i två barnrum. Säkert inte så lyckat, där såg det ofta ut lite hur som helst. Hade jag ställt symboler där för kärleksrelationen, skulle dom säkert hamnat någon annan stans :)



Nu

Jag har valt att förstärka vår relation genom att ställa in symboler som för oss (mest mig :) är lika med tvåsamhet.
- Ett par ljusstakar
- Ett par orkideer i kärleken färg rosa (alla röd-rosa toner)
- Ett par i metall som står i fönstret (väntar fortfarande på fönsterbrädor)
- Ett hjärta i keramik



Min man & jag ♥ (likt va hi,hi)



Keramikhjärtat

De fem elementen är representerade på följande sätt:

Metall - Gardinstång, väggljusstake, lampan (rundo vit o metallfot), paret i metall

Vatten - Väggljusstaken (speglar), stolarna (svarta), lådor o skåp (reflekterande ytor) och mörka toner

Trä - Möbler (trä) skiva över skåp (ek) och växter

Eld - Lampor och ljus (allt ljus) och husdjur (katterna ligger alltid här inne)

Jord - Hjärtat (keramik), matta (brun och rektangulär) växterna (jord i krukorna)

Jag tror jag har lyckats riktigt bra faktiskt. Vi trivs och det är ju huvudsaken, även med varandra ;)

Lycka till!

Maja


16 år idag ;)

Tänk vad tiden går fort, idag fyller minstingen i familjen 16 år :) Grattis!!! Det blev frukost på sängen av mamma o pappa.  Sedan var det dax för skola, givetvis långdag idag. Inte hemma förrän 16.20. Åt kycklinggryta med skinka, paprika, creme fraishe med franska örter, skruvar till och givetvis lite grönt, som mamma åt upp allt av :)



Detta var längesedan, snyggt stuk på kepsen ;p



Ser ungefär likadant ut idag. Det börjades tidigt, när han var två kunde han ctr+alt+delete (visste vad han gjorde) vad han kan idag vågar jag inte tänka på...hi,hi

Stackaren somnade, så jag fick väcka han strax efter sex. Då var det lite fika, biskvier och dagiskaka (sonens favvo) Det var bara sonen och jag. Pappa jobbar eftermiddag, men det blir riktigt firande på lördag, då kommer alla :)



Biskvier som mannen i mitt liv har gjort, han kan han ;)



Dagiskaka (ursäkta den dåliga kvalitén, någon som vill ge mig en kamera...?)

En riktigt skön kväll önskar jag sonen och alla ni andra.

Kram Maja

Alla hjärtan dag <3



Med denna lilla söta hjärtenos önskar jag er alla en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag ♥

Hjärtekramar Maja♥

De fem elementen

Metall - Riktiga metallföremål. Stenar, oslipade kristaller, cirklar, ovaler och bågar. Runda föremål i silver guld eller vitt.

Trä - Trämöbler, träpanel, trägolv, växter. Höga smala saker, ränder, grönt, mellanblått, .

Jord - Låga, rektangulära föremål. Tegel, kakel, keramik, långa tomma ytor. Gult och brunt.

Eld - Spetsiga föremål, trianglar, pyramider, konform. Allt ljus,spisen, eldstäder. Husdjur. Alla röda toner.

Vatten - Vattenarrangemang. Reflekterande ytor, glas, speglar. Fria former. Svart, mörka toner t.ex. mörkblått.

Maja

Köket - Stöd i livet - Himlen

Vi har vårt kök i norr, det är inte idealiskt enligt feng shui, helst ska det ligga i söder. Nu hade vi inte råd att bygga om så köket hade hamnat i söder, vilket man kanske oftast inte kan. Då får man göra det bästa av det man har. Så här blev vårt kök när jag var färdig (í stort sett färdig). Chi är för stillsam i norr, då får man tillföra metallelement.



Ena hörnet i köket med kokbokshyllan i ek. Juldekoration i fönstret (ska bytas).



Min älskade ö, fantastisk när man är flera i köket eller till snabbfika.



Diskbänken med ekhyllan över.



Mosaiken den glittrar alldeles fantastiskt på kvällen :) (Istället för solen som inte finns i norr ).

Jag har valt bort överskåp för att få rymd och ljus. Dessutom har jag svårt att sträcka mig efter saker.




Tyvärr inte så bra kort. Men här kan man se spegeln. Som gör att kocken hamnar i kraftposition, ser vad som händer bakom ryggen.

Spisen-eld och spegeln-vatten går inte ihop, men eftersom jag har trälist och träskivor mellan så funkar det.



Ja, så här ser det ut och jag trivs jättebra :)

Enligt baguakartan så har vi området för stöd  i livet i köket. Det är här alla möten i livet skapas. Har man inte balans i det här området, så kan viktiga möten utebli från ens liv. Det är metallelementet som stöder detta området.

Nästa vecka blir det matdelen.

Kram Maja

AP :)

Jag var på Affärs Presentation av Forever Living Products igår. Jag höll i presentationen av deras aloe vara (top 8)produkter. Det gick bra, jag älskar ju att stå och prata (prata över huvud taget enl. mannen) sådär.  Suzanne ringde idag och sa att det var jättebra gjort :) Det tackar jag för (luktar det lite skryt nu ;) ) Men jag tycker verkligen det är jättekul att hålla på med "utbildning".



Top 8 produkterna: Dryck, krämer, tandkräm och lip.

I går var jag ute i trädgården med hundarna, det var så skönt, det känns som det vore vår i luften. I dag har vi gått ett par mindre promenader och hämtat lite energi, det är så skönt ute. Ljust och härligt i går var det ljust till minst halv fem, härligt :).

Kan ni gissa vad detta är? Det var lite svårt att fota, kameran zooma liksom in fel sak hela tiden, men ni kanske kan gissa ändå...



Det är gröna skott på min clematis. Vår på väg! Tjohoooo :)

Kram Maja

Tavla

Jag har inte gjort en tavla, jo det har jag gjort massor av gånger :) men det ska vi inte prata om nu. Jag har hittat en tavla jag vill ha. Måttet är 60x120 tror den skulle passa över lilla soffan. Vad tror ni? Den är ju givetvis inte gratis. Den kostar 599:- egentligen inte dyrt, men har man inte pengar så är det det.



Abstrakt silver 60x120 cm Bild: Lånad av Gallerix

Gillar även den här lilla tavlan.



Hjärta silver 40x40 cm Bild: Lånad av Gallerix

Men sedan hittade jag något helt annat, som inte alls hör ihop med tavlorna innan hmmm...Hur gör man nu?



Memory Lane; Elin Clark Bild: Easyart

Eller den här. Men när jag såg den här var det hallen jag tänkte på.



Five trees; Williams Bild: Easyart

Ni ser! Dom passar ju defenetivt inte ihop, men jag gillar dom...av någon anledning....hmmmmm.

Nej! Nu måste här sättas fart. Jag har lovat mamma att tvätta åt henne, hon har fått ont av ischias (hur stavas det?) och är ju 80 år. Stackaren! Hundarna måste ut, men det får bli gården idag, jag är slut i kroppen, den är alldeles trött. Och så måste jag ringa tandläkaren och avbeställa, vc och beställa tid. Laga mat och det är möte ikväll. Usch då! Hur ska jag palla detta :) ? Klart det går...

Kram Maja


Energitjuvar ¬

I veckan hade jag besök av en energitjuv. Jag har länge, länge hävdat att det är en energitjuv och nu har jag bevis. Både denna gången och gången innan när "tjuven" var här på besök så fick jag migrän dagen efter :(  Är inte det bevis om något? Jag vet ju att den här "tjuven" tycker det är bra och skönt att vara hos mig. Men jag orkar inte... Jag vill så gärna, men det tar såååå mycket kraft av mig. Vad gör man i ett sån´t här läge? Någon som har ett bra svar? Man kan ju inte gärna ringa och säga: - Du är en energitjuv så jag vill inte träffa dig (fy vad hemsk det låter).

Jag har i alla fall många som fyller på min energi :) och det får man ta tillvara..Hoppas bara att jag inte "tjuvar" er.

Kram Maja



 


Kammardagen

Nu äntligen har jag tagit itu med Dilba ordentligt. Jag har kammat hela, hela dagen pust och stön...Vet inte hur många pauser vi tagit, men det är många kan jag tala om :) Givetvis har jag kammat förut, men nu ska hon bli helt okey, som en briard ska vara...



Verktygen jag snvänt.

Aloe First är suveränt, spraya pälsen låt torka till lite grann och kamma sedan. Går mycket, mycket lättare med firsten :)



Snart färdig.

Tror jag tagit hundra kort, men hon vill inte bli plåtad. Får se om jag kan få till ett imorgon.



Igår såg det ut såhär när jag vaknade.



Yippiii!!!!Här kan jag ligga nu :p

Önskar er en skön helg!

Kram Maja

Igång igen :)

Japp nu har jag börjat igen, jag fick en idé...Någon som är förvånad? Nu är det sovrumsplaner som gäller. Ibland är det bra att saker och ting inte sker för snabbt. Nu har jag kommit på hur det ska vara, det har liksom fått "gro" till sig ett tag.



Annars mår jag skit idag ...

Ont, ont, ont ...

Det var på håret jag kom hem från promenaden. Men det blev lite vinterbilder på hundarna.



Pinne är skoj. Zigge får vara i koppel så han inte sticker.



Jag ger mig aldrig: säger Bozz. Min pinne: säger Dilba Obs! Bozz hänger i pinnen.



Mattes älskling! Det här vädret gillar Dilba :)

Nu ska jag gå och vila.

Önskar er en skön dag!

Kram Maja

Feng shui

Tänkte jag skulle skriva lite om feng shui. Det är en lära som jag är väldigt, väldigt intresserad av. Men det är inte helt lätt. Ska man göra det helt "riktigt" så är det olika väderstreck och kompasser som gäller. Då måste man ta hjälp av en expert men det finns saker man själv kan göra.

Feng shui är gammal österländsk lära där man strävar efter balans i hemmet, trädgården och livet. det har inget med olika trender att göra. Det handlar om hur vi påverkas av olika färger, former, material och energifält synliga och osynliga.

Chi - Energi som förenar allt i universum. Den chi som man tar upp från sin omgivning påverkar humöret, känslorna och även hälsan. Feng shui som ordagrant betyder "vind-vatten" speglar chis rörelse. För att Chi ska flöda harmoniskt genom hemmet och vi ska må bra finns det vissa saker att tänka på. Som faktiskt är självklara enligt mig.

Ett exempel: Om du kommer hem och det är fullt av saker i hallen, det är massa skor, kläder och andra grejer som ligger framme. Hur känner du då? Jo, Puh! Nu måste jag röja, vilken röra osv. Men om du kommer hem och det är ordning och reda, då känner man sig ju välkommen och det är skönt att vara hemma. Det gäller att hålla fritt så chi kan röra sig harminiskt. Detta gäller överallt, man ska inte ha massa "bråte" liggandes. det går inte ens att skyffla in det i garderoben, vi blir påverkade ändå. Men börja nu inte röja överallt, utan ta det lugnt och sansat. Annars kan det bli för mycket på en gång.

Man använder sig av olika saker för att uppnå balans. Jag tror att ni alla har hört talas om Yin och Yang, motpoler som samspelar med varandra.



Yin - Mörkt, kvinnligt, månen, norr, vila, jämna tal
Yang - Ljust, manligt, solen, söder, arbete, udda tal

De fem elementen som allt är uppbyggt av, och som har olika energier.  Det ska råda balans mellan elementen så inget "tar över". om man t.ex. har för mycket av eld så kan det leda till agression och otålighet.

De fem elementen - Jord, metall, vatten, träd och eld

Bagua - Karta med olika livsaspekter som har sina givna platser. Man lägger den  över sitt hem och kan på så vis se var de olka aspekterna ligger. Därefter kan man på olka sätt påverka dom aspekterna som man vill förändra t.ex. sin hälsa eller jobbet.

Nästa vecka ska vi titta på mitt kök. Där har jag området 'stöd i livet' enligt bagua kartan.

Maja

Bullar & bröd

Det blev ingen trädgårdsplanering igår. Istället blev det ett litet bullbak och då menar jag litet. Jag hade så lite jäst, så jag bakade bullar på endast 2,5 dl mjölk blev väl ca. 20 st.



Jag och sonen var ju tvugna att provsmaka.

Jag tyckte inte det smaka så värst mycket, men sonen sa att dom var helt ok :) Jag bakade även ett par bröd, så det kan kanske vara därför det inte smakade. När man stått med mycket mat eller bakande tycker inte jag det smakar speciellt mycket...



Såhär blev bröden.

Nu ska jag sätta mig med alla mina böcker i ämnet Feng Shui och se om jag kan få ihop något.

Önskar er en skön tisdag!

Kram Maja

My

I dag ska jag presentera My för er :) . Hon har funnits i våra liv i 6 ½ år nu. När hon kom till världen döpte jag henne till Dot först, men så kunde hon inte heta enligt dom andra. Så då fick det bli My, efter lilla My i Mumintrollen, hon är lite sådan ;)

 Här är vi inte så gammal. Fårstår ni varför hon döptes till Dot?

Det är lite synd om My, hon är den ständigt missförstådda katten i huset. Dom andra säger att hon är en bitch :( Men jag och My håller ihop. Vi kanske är lite lika, det finns nog en del Lilla My i mig också.

 Gillar och ligga lite i skymundan.

Hon håller sig onekligen på sin kant. Hon är inte den som kommer och kelar eller som vill ligga i knät. Men med mig kelar hon på sitt vis, hon sitter på bänken och så "buffar" vi lte. På morgonen när jag kommer till köket barfota så kelas det med mina fötter, ibland bits det i dom också. Inte fullt så mysigt :) My är den som alltid finns i närheten, håller sig i stort sett på tomten (vad jag vet).

I natt var jag uppe vid ca. 00.30 och släppte in henne. det värkte och ryckte i mina ben så jag tänkte hon kunde komma och lägga sig på mina ben, men icke sa Nicke, hon lade sig i fåtöljen. Det gick väl kanske två minuter då jag låg och tänkte att det är såååå skönt när hon ligger på benen, så kom hon. Lade sig tillrätta och "trampade" lite med tassarna där jag hade mina ryckningar, sedan tror jag hon låg kvar resten av natten, jag somnade skönt i alla fall.
Det är fantastiskt hur dom känner djuren, men det är bara Mysan som ligger på benen, att hon inte ligger på nacken? Kanske inte är så konstigt förresten, bakom ryggen ligger ju alltid en hund ;)

 Mysan i solen. Visst är hon söt :)

Ute är det -5º solen skiner och det har börjat rycka i min "vårtarm" så nu ska jag sätta mig och planera trädgård enligt Feng Shui. Det är ett ämne som jag har stort intresse av. Mer om det kommer i morgon tänkte jag :-)

Hoppas ni får en skön dag! Kramar Maja

Utmaning

Jag såg precis att jag blivit umanad. Utmaningen går ut på att att leta upp bildarkivet och bildmapp nummer sex och sedan bild nummer sex i mappen. Sicken himla tur jag har. Vi har mycket konstig bilder kan jag tala om ;)



Lilla E. Ett av alla vi tog inför julkorten.

Vi har just lagt in foton på en extern disk så mapp nummer sex är en E mapp.

Tyvärr har jag ingen att utmana, så ni andra får haka på...

Kram  Maja

Bozz 1 år

I dag fyller djurflockens minsting 1 år, Hurra! Hurra!

 

Första kvällen hos oss. Tröttsamt med nytt hem :)



Nu har liten blivit större ;) Här med Mysan (kompisar ibland)

Nu till en liten gissningsfråga. Kan någon lista ut vad nästa bild är för något...????



Någon som vet? Svar kommer i slutet av inlägget...

Det blev ingen långpromenad för hundarna i dag, det blev en kortare och en massa lek isället. Vi åkte nämligen till svärmor och svärfar och år middag. Men så här roligt fick hundarna ha det.



Födelsedagsbarnet in action (Bozz)



Zigge, och här går det undan....



Vi får vänta utanför Dilba och Bozz.



Dum blondin? Matte hjäääälp...



Kartong var jätteskoj, nu kommer jag ju åt dom :=)

Här kommer svaret på bildfrågan. Det är en ost. Dilba snodde den från bänken i morse, men matte fick den.. ha!!! (hon blev förvisad ut i hallen kan jag meddela).

I går gjorde vi veckans goda gärning. Vi åkte till stan, och på vägen, fint in till kanten springer en hund. Vi får möte med en annan bil, dom ser också som tur är. Hunden springer in på gården så allt är frid och fröjd. Trodde vi...På väg hem från staden så är samma hund ute och springer igen, nu 1,5 km hemifrån. Vi stannar jag hoppar ur lockar på henne, och hon kommer jätte snällt. jag öppnar bakdörren och säger till henne att hoppa in, no problemas, hon hoppar in hur glatt som helst. Varvid jag talar om för henne i bilen att man inte ska åka med främlingar, hon viftar på svansen. Tillbaka till deras hus (jag vet vilka ägarna är, men har aldrig hälsat på hunden), ingen hemma, är dom ute och letar kanske? Hon har lagt sig tillro på gräsmattan, men vi tycker hon ska stängas in på altanen, så jag ropar, men hon vill inte komma. Då går jag fram och tar tag i henne, hon skriker till men reser sig och följer med. Jag kunde inte se att hon var skadad, kanske var det för att jag var en främling. Jag stänger in henne i alla fall och vi åker hem. Leta telenr. följer och jag får tag på mannen i huset. Han trodde hon stannade på gården....Men han var så tacksam att vi hade tagit hand om henne, och dom skulle se över henne när dom kom hem. Så kan det gå, som tur var slutade allt gott :)

Jag önskar er en trevlig söndagkväll och veckan som kommer.

Kram Maja


RSS 2.0