Positiv

Jag läser en bok nu som heter Finn din inre styrka av Sanna Ehdin (rekommenderas). I den står följande under kapitlet Tankens kraft.

"Den som har positiva förväntningar på att bli frisk efter en whiplashskada har större sannolikhet att bli återställd än den som är mer pessimistiskt insälld. Det visar en ny svensk forskning som även betonar vikten av att avdramatisera begreppet whiplash och ge lugnande information. Orden har stor makt över oss, och för de flesta är ordet whiplash mycket  negativt laddat. Man tror att det är en permanent svårt handikappande sjukdom fast enbart tio procent får bestående men."

Nu tycker faktiskt jag att jag är en positivt tänkande person (för det mesta, det händer ju att jag får någon depp down emellanåt). Dom hade ju aldrig hört någon som skrattade så (även åt mig själv) när jag var på whiplashteamet t.ex. så nu undrar jag. Hur skulle jag ha varit om jag varit mycket mer negativ? Nej jag vet, jag vill inte tänka tanken. Fast det retar mig att jag råkar vara dom där 10% men nu är det som det är så... Jag fortsätter åt mitt håll...

Tänk positivt!

Kram Maja


Knäppa Maja

I söndags var jag och mannen på succédag i Kungsbacka. det var bl.a. föreläsning om Den goda kommunikationen med Lotta Juhlin. Det handlade inta om vad man säger utan hur man säger det. Olika dialekter, manligt och kvinnligt. Jag skrattade så jag grät (det händer ju ibland).
Det var en lång föreläsning så det var lunch emellan. Vi gick och åt jättegod kyckling sallad med färska goda bröd till. Vi fick även kaffe efteråt dock serverades det i pappmuggar. När vi fikat klart säger Suz "Nä, ska vi ta och gå tillbaka." "Jajamensan", svarade jag på hugget. Ni som nu känner mig vet hur jag blir när jag är på hugget. Jag tar kaffemuggen och trycker i den i stapeln som står på bordet. SPLASCH! Det är klart att det var massa kaffe med mjölk kvar i den muggen :-) . Hela bordet flöt av kaffe, som tur var var det ingen som fick något på sig. Det var bara leta servetter och torka, men jag var lika glad för det....

I måndags var vi på aloe vera utbildning. När vi klev ur bilen på parkeringen hade flera kommit samtidigt, så det blev en massa kramandes. "Åh! vad det är roligt att komma hit", säger jag "Man får så mycket finnar"???? Ulla skrattade så hon höll på att kissa på sig. "Åk hem med dig" sa hon "Du kan ju inte komma hit om du får massa finnar" Jag menade massa kramar, var jag fick finnar ifrån har jag ingen aning om. Ingen i närheten hade en endaste finne och inte fanns det några finnar heller.
Kvällen var bra i alla fall.

I går var dotter Y hemma, hon var arg på skolan...(det är ingen konst) Det var skönt att ha henne hemma lite, hon har haft mycket om sig ett tag. Det blev långpromenad med hundarna. Planering för hud och sminkvisningen vi ska ha på tisdag kväll, och en faslig massa sminkande Y dök i sminklådan och testade och testade och.....

Solen skiner det är härligt :)

Kram Maja

Lycka

Detta är lycka!


Lilla "Kråkan" Kan man bli annat än lycklig?


"Kråkans" fötter. Jag smälter :)

  
Lördagsfika hos svärmor och svärfar med nästan hela familjen. Y & S saknades. Jag åt 2 muffins ;) 

Hoppas ni också har lycka runt omkring er.

Kram  Maja

Knäcke

Jag gillar Wasas nya knäcke Solruta, det är så himla gott till en kopp te på kvällen tycker jag :) I dag när vi var och handlade så fick man en burk gratis till sitt Solruta bröd toppen tyckte jag och tog en direkt. Det skadar ju inte att den dessutom var snygg också :)


Supergott till te på kvällen (ursäkata bildkvaliten)


Burken till brödet

Sitter här och väntar på att sonens handledare ska ringa, tydligen är det något på gång... Det har jag förstått sedan en vecka ung. men han har inte velat säga något.  Så jag har väntat ut han lite. Han var lite depp en dag så jag fixade lite extra fika till oss.


Engelska te scones med grädde, hallonsylt, lemoncurd och kaffe. Mumsfillibabba :)

Tänker på mina smålandsvänner idag ♥

Önskar er en skön helg!

Kram Maja

Fråga?


Nu kan man undra vad som hänt med Maja...
  


Jag vill ha gardiner i det här tyget till mat/allrummet


Duk som jag vill ha till

Bilder lånade från jotex.se

Sedan vill jag sy lite kuddar i gardintyget och något matchande grönt tyg.

Nu är frågan:

  1. Har jag blivit fullständigt knäpp?
  2. Längtar jag efter sommaren?
  3. Eller funkar det faktiskt?

Inte vet jag. Vad tror ni?

Önskar er en skön kväll!

Kram Maja


Liten tagg...

Jag har fått en liten tagg i mitt hjärta, eller förresten den kanske har satt sig i huvudet. Det hela började igår. Vi var hos svärmor och svärfar och fika på kvällen. Mannens äldre bror var också där. Vi började prata om att han träffat en ny tjej igen, det har varit några stycken sen skilsmässan om man säger så. Nu har han minsann träffat en som är 39 år mm... han fyller 50 i år. Så han drog med sig mannen till datorn för att kolla på´na. Du ska se pumorna på jobbet kontrade mannen med. DET KÄNDES INTE ALLS KUL......Där sitter man och har "lite ont" , gråhårig (som jag oftast gillar) men inte kunnat klippt mig sen gud vet när, för jag inte har råd, osminkad för jag inte ens orkade lyfta armarna och måla mascara och sen ska det tittas på 39 åringar och pumor.

Jag vet nog med gnäll och självömkan (men ibland bara måste man) det är säkert mer klös i ett silverLeijon än i pumor ;) Eller vad tror ni?

Det var ju inte bara det jag retade mig på. Mannens bror "hoppade" på sonen så fort vi klev in. Det lät: "Vad fan är det här?" " Är du i målbrottet eller?" " hur fan ser du ut" osv och så skrattar vi lite "Vikken jävla valp" och då tittade sonen på mig. Dax och ge igen eller? tänkte jag "Ja, ja" sa jag till sonen, "han är ju så himla gammal så han kommer inte ens ihåg att han varit sexton, och läsglasögon har han till och med. det är tecken på att man är gammal." sedan byttes samtalsämnet fort. Men HALLÅ, han har själv 3 söner den yngsta 20 år, stackart dom....

Men, men jag ser det som så att det kan inte vara lätt att se när andra har det bra, och tycker om varandra, och att vi har bra kommunikation i vår familj (det tror jag i alla fall).

Men jag försöker älska alla här i världen men det är inte lätt.

Kramar till er alla! Maja

Fredagen den 13

Hualigen vilken hemsk rubrik. Vi får hoppas att dagen kommer gå bra.

Glömde skriva att mamma är hemma sedan i söndags. Jag och smålandsvännen Maria var hos henne och fika i tisdags coh då mådde hon nog bra. Hoppas att det håller i sig.

Det var så himla roligt att få träffa vännerna igen, synd bara att det inte var längre. Bättre med lite än inget alls. Tisdagen satt vi och pratade och pratade och pratade. Vi åt lite emellanåt och jag tog ett par mindre promenader med hundarna (Maria hade migrän den stackaren). Men annars så pratade vi. Undrar hur mycket vi skulle kunna prata, och hur mycket det finns att prata om, tror inte vi ska ta reda på det :-)

Ni vet ju att män är från Mars och kvinnor från Venus, men ibland är vi tydligen lika, den här fick jag av min bror igår.

Det finns en sak som kvinnor och män är överens om...

...Ingen av dom litar på kvinnor.

Ibland kan man bli galen på djuren :) Så här såg det ut nu på morgnen.


Mister nyfiken måste ju vara med.

Förmodar att det är hundarna som jagat en katt, förmodligen är det Fiffi som råkat illa ut. Det konstiga var att jag inget hörde när krukan for i golvet. Det jag hörde var när Bozz roade sig med innerkrukan.


Så här kul hade han....Kan inte begripa att det är så skoj med krukor

I går kväll var vi hos dotter Y hon ville ha lite sällskap så mannen och jag åkte dit på lite kaffe Fikat fick vi ta med oss själva. det gör vi så gärna så... Hon har det så mysigt i sin lilla lägenhet (glömde kameran). Fåglarna var ute och flög, dom är lite närgångna ibland jag kände att det vifta i håret när en av dom flög förbi. Stampe (kaninen) vågade sig inte ut ur buren.


Visst är dom fina

Nu ska jag gå och ta mig lite kaffe, det kommer bli en slappis dag idag, Dammsuga måste jag, undrar varför :)men annars ska jag ta det lite easy, mår lite si och så. Vet inte om vädret inverkar, det har ju snöat igen, vill inte har mer nu.

Må så gott allihop!

Kram Maja

Mycket nu

 Jippiiii! I morgon kommer smålandsvännerna hit. Äntligen... Men nu fick jag så mycket jag måste stå inför besöket.

  • Dammsuga
  • Torka golv
  • Damma
  • Badrummet
  • Plocka i ordning
  • Stayla rummet
  • Putsa fönster
  • Baka
  • Tvätta täcken
  • Fixa hundar
  • Fixa gubben

Bara skoja :) Ska inte alls hitta på allt det, men dammsuga måste jag och det har inget med att göra att vi får besök. Kan ni tänka er hur våra golv ser ut nu? Promenader med en briard i snö och regnslaskgegga väder, det kan inte bli så mycket värre...

Hoppas ni får en skön vecka! Kram Maja


Fredag

Inte så bra början på dagen. Har inte sovit bra på flera nätter och varit vaken och haft ont i natt också. Var uppe vid 5 tiden och tog lite medecin. Somnade framåt morgonen, vaknade halv tio, hittade sonen sovandes i sin säng. Mannen fick köra han till skolan.

Vi tog en promenad med hundarna. Dilba hittade något i diket. Jag röt i lite men hon sprang iväg. Stanna kommando och hon stannade (det är bra när det funkar) och kollade på mig precis som "vad är det du vill?" Jahaja, det var bara en pinne. "Tack, tack" sa jag och fick pinnen. Dong, dong, dong lät det runt omkring, det var Bozz som studsade runt och undrade vad det var frågan om. Dilba fick tillbaka pinnen och drog iväg. Med min vante mellan gap och pinne. Nu hade hon defenetivt inte lust att stanna igen, men efter 100 m ung. så tappade hon vanten. Bozz fick känn på den och tog den. "Tak, tack" sa jag och han kom så snällt och lämnade av vanten hos mig. Givetvis hade jag inget godis i fickan (typiskt när man verlkigen behöver det) men, men han fick massa beröm och en klapp.

När vi kom hem ringde jag til mamm, hon mådde inte bra. Kärlkramp, så jag tvingade henne att larma. "men jag har ju inte duschat" säger hon. Tror dom skiter fullständdigt idet faktskt. Jag skulle till stan med Bozz för 1 års sputan så jag hann inte ner till mamma.

Nu är hon på KSS och vi har inget hört ännu. Klockan 19.00 ska vi vara hos A, kåkan och sambo T och få äta gott, så det är dax att åka nu.

Hoppas ni haft en bättre dag.

kram på er! Maja

Utmaning

Jaha ja! Nu har jag blivit utmanad av Sara

Regler:

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, du får alltså inte hitta på ett ord. Du får inte skriva samma svar två gånger och inte skriva ditt eget namn som svar (förutom där det frågas efter det).

1. Vad heter du? Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Majs
3. Flicknamn: Moa
4. Pojknamn: Mikael
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mörkbrun
7. Klädesplagg: Mammelucker
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Marine mask
10. En plats/stad: Mariestad
11. En orsak att vara sen: Migrän
12. Något man skriker: Move!
13. Film: Mortal kombat (skitkass)
14. Något man dricker: Mjöd
15. Ett band: Motorhead
16. Djur: Mullvad
17. Gatunamn: Marmorvägen
18. En bil: Mercedes
19. Sång: Missing you (Tina Turner)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Midsommardans


Jag utmanar:  Alla som känner sig utmanade :P

Kram Maja

Från det ena till det andra...

Förra helgen firade vi ju a:s 16 årsdag. stora A, sambo T och lilla E  kom lagom till lunch. Mitt under lunchen börjar T som inte varit här på länge eftersom han jobbat mycket och det har varit mycket med att fixa lägen het och så, att skratta och utbrister:

"Vad det är skönt att vara här igen."
"Va´då?" säger jag.
"Jamen, det händer ju alltid något här."
"Jaså? Gör det inte det hos alla?"
"Neej, inte så här."
Detta sagt på grund av att jag helt plötsligt upptäcker att min tå blöder.

"Men kolla! Min tå blöder." Säger jag.
"Va?" Säger Y.
"Kolla, hela tån är full med blod." Jag linkar ut i köket, får tag på papper och torkar.
"Vad har du gjort?" Utbrister dom andra.
"Inte vet jag!!!" Jag får lov att tvätta av tån, sedan blir det till att hämta pling,plong lådan i städskåpet och plåstra om.
"Men, du måste väl veta vad du gjort?" Tycker någon.
"Inte en aning..."

Vi fortsätter att äta men efter ung. 5 minuter kommer jag på:

"Jag vet vad jag gjort!" "Jag slog tån i märgbenet när jag skulle sätta mig med maten."
"Men mamma!" Utbrister samtliga barn.

Senare på kvällen så åt vi tacos och cheesecake med hela familjen (nästan Y:s S var inte med). Då berättade jag historien om skit oxå ;) (som ni som läser bloggen har kunnat läsa). Jag kan säga att dom skratta. Min mamma kommenterar:
"Men snälla du, det är jag som är 80 år som gör sådana saker. Du är ju ung och ska inte göra så eller glömma massa saker."

Säger hon ja. Hon kan få låna mitt huvud en dag så får vi se :) Men Hallååå! Händer det inte sådana här saker i alla familjer?


Tredje portionen tacos som svärmor äter :)

Annars har det varit mycket huvudvärk dom senaste dagarna. Senast igår hade jag migrän igen. Jag blev akut sugen på drömrulltårta, men hade inte potatismjöl hemma. Så det fick bli en vanlig rulltårta med chokladsmörkräm istället, det gick alldeles utmärkt det med kan jag tala om. Till middag blev det kålpudding, sen orkade jag inte med mera ändå lade jag mig en stund innan jag gjorde maten. Jag fick super ont i mina armar och nacken, så jag placerade mig framför tv:n med kaffe och kaka :) och tittade på bygglov. Dom är så himla bra. Tänk om man ändå hade Mija Kinnings huvud...

Poolområdet utanför familjens hus. Foto: Sthlm-Cph
Vill ha...finns inget mer att säga :)

Skön onsdag önskar jag er!

Kram Maja

Husvagnen

Nu är vår husvagn ute på blocket till försäljning. Det känns inte alls bra :( Jag gråter i själen. När vi äntligen hade hittat en sån fin vagn, som passade oss alldeles utmärkt...snyft...

Här kommer några bilder på stunder som vi får minnas med glädje.


Här under var det skönt... Dilba ligger under medan vi ställer iordning.


Här ligger vi och slöar i värmen. (Zigge o Bozz)


Matte hämtar vatten, jag tar väl denna vägen då...Det gjorde han, så när jag stod vid vattenpumpen kom det en Bozz i 200 knutar. Han är väl inte mattes hund heller :P


Titta vilka vackra ställen det finns :) Det här är vid campingen i Filipstad.

Jag kommer sakna allt detta. Men det är som vi säger, det är en sak, vi kan skaffa en ny husvagn. MEN ÄNDÅ......

Hoppas ändå att vi får en skön sommar, detta sagt när det snöar för fullt ute.

Skön måndag till er alla! Maja

RSS 2.0