♥ Mamma

Tack för allt!


* 1928-11-07   + 2009-09-19

Jag älskar dig!
Maria


Spårlina

Spårlina är kanonbra att ha, har jag kommit fram till. Inte nog med att man har den till hunden när den jobbar, man kan utnyttja den till allt möjligt däremellan :) Det är bara fantasin som sätter gränser.

Ni som varit hemma hos oss under det sista året vet ju att en del (den var för lång) av den fungerar som vår tillfälligga garderob (det känns som den blivit fast).

Nu har den även (linan alltså) fått fungera som tvättlina, torktumlaren har nämligen bestämt sig för att den gjort sitt :( . Tvätten tar sååå lång tid på sig att torka i tvättstugan nu när vi inte har värmen på. Så jag måste hänga ut den, inte bra för sonen, men jag hoppas det inte är så mycket pollen nu.

Bozz eller Houdini som jag kallar honom emellanåt (begriper inte hur han lyckas alltid), får sitta i linan om jag inte är med på gräsmattan och busar. I dag lyckades han gräva sig under altanen med linan efter sig. Han kunde inte komma tillbaka(det hamnade lite annan bråte ivägen), så det var bara att hjälpa till att gräva. Har man grythund så har man :)


Så, så här kan det se ut:


Tillfällig garderob


Tvättlina


Bozz roar sig...

Man kan ju inte påstå att livet är enformigt och händelselöst iaf.

Njuta av det!

Kram Maja ♥

♥ Sugen

Nu suger det i en speciell tarm hos frun i huset, kan jag tala om. Säger bara en sak "Vill ha!" Jag menar kolla bara in det här:


15 underbara Briard valpar


Så mysigt

Dessa finns hos Brismene Det som gör dom så extra speciella är att deras farfar är Dilbas pappa. Det är inte konstigt att dom är söta, dom kan ju bara bli helt enkelt underbara. Jag menar kolla Dilba :)

Njut av livet!

Kram Maja ♥

♥ Änglar

Till mina änglar ♥



Bara älskar denna, ångrar inte ett ögonblick att jag köpte den.
Den här kan jag hämta kraft ur och finna styrka i.
Jag tillägnar alla mina änglar denna bild.
Vet att ni fnns runt mig och hjälper mig när jag som mest behöver det.
Kan se er glittra på kvällarna.
Tack för att ni finns!

Kram Maja ♥

Vi får se

Telefonen ringde 9.10 igår morse, det var från VC dom undrade om jga kunde vara där 9.30 istället för 10.00. Det skulle tas prover som dom hade missat. Det fanns inte en chans att jag skulle klara det. Jag satt vid datorn i morgonkläderna, hade inte ens tvättat mig, och det är 2 mil att köra. Dessutom skulle mamma och brorsan med. Fick lova att komma så fort jag kunde. 9.50 var jag där. Det skulle tas EKG och blodtryck. Dom proverna var bra. Sedan fick jag träffa doktorn. Det slutade med remiss för magnetröntgen och flera prover som togs. Han tyckte även jag skulle träffa en bra sjukgymnast. Så vi får se vad som händer.

Vi var och hälsade på moster Amy när vi ändå var iväg. Det var riktigt bra med henne faktiskt, hon var trött för hon hade kräkts dagen innan men hon pratade som vanligt i alla fall. När hon fick in maten så åkte vi. Mamma köpte med fika hem. Så vi fikade hos oss med dotter A och kråkan.

Frampå eftermiddagen kom jag på att jag glömde be doktorn om recept, så det blev att ringa igen. Dessutom kom jag på att jag glömt mammas räkningar som hon tyckte jag skulle ta hand om, så inget gick galet. Ja just det... be mig om sådana saker. Ni kanske fattar att hon tror jag är som alltid.

På kvällen hade jag lite feng shui konsultation via telefon. Fixade ett 1 to 1 möte på torsdag. Vilket innebär att jag kanske får skriva in en i Forever :) (håll tummarna).

Idag har jag lite ont...

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Till Lasse ;)

Den ena ormen till den andra:
"Är vi giftiga?"
"Jaa"
"Ach, jag som bet mig i läppen"




Kram Maja ♥


Luft med nyttigheter

I går tyckte jag att sonen med flickvän behövde gå ut och hämta lite frisk luft. Dom hade bara legat och mosat, tittat på film och käkat godis sedan i fredags.  Inte för att dom orkade så mycket annat, båda är förkylda med snuva och hosta. Men frisk luft har ju ingen dött av.

Sagt och gjort. Dom gav sig iväg frampå eftermiddagen. Det hade gått en stund när det började regna, det var inte lite lätt sådär. Nej då, här vräkte det ner som portarna hade öppnats för fullt. Jag ringde sonen och undrade om jag skulle hämta dom. "Nej, vi är i skogen. Har inte tid nu." Något förvånad la jag på. Efter en timma kanske, dyker det upp 2 "dränkta katter", och nu förstod jag varför dom inte hade tid att komma hem.



Kantarell skörden som sonen med flickvän kom hem med. Mums :)

Deras kläder har fortfarande inte torkat, men vad gör väl det. Sonen undrar om vi inte ska gå en vända idag också? Det kanske vi gör, idag skiner ju solen. Men vi måste rensa det vi har först. Vi fick lägga dom på tork över natten.

Så, passa på att njuta av vad naturen kan erbjuda!

Kram Maja ♥

♥ Kompromissa

När man blir mer än en person i hushållet kan det genast bli besvärligt när det gäller inredning. Alla ska ju trivas. När det gäller feng shui så ska alla också må bra av saker och ting. Givetvis kanske det går att ordna så man har ett ställe där "min" sak är. T.ex. om tonåringen har någon tavla som vi vuxna tycker är skräp, men han/hon gillar, så får den hänga på rummet. Om den inte är direkt olämplig(våld, porr mm.). Men när det gäller dom allmänna utrymmena kan det ibland bli lite besvärligt.

Så var det nu hemma hos oss. Mannen har en tavla som han tycker är jättefin. Jag gillar den inte. Det kan hända att jag påverkas av att det är mannens föredettas "svärmor" som har gjort den till honom :). Barnen tycker väl att den är ok. Jag ville defenetivt inte ha den i vardagsrummet, så var skulle den hänga? Mannen ville ju givetvis ha den uppe, så vad gör man? Jo man kompromissar. Till slut hittade jag en plats som vi alla var nöjda med.


Claes tavla

Den får helt enkelt hänga i hallen, och där gör den sig faktiskt riktigt bra. Där hänger även hundarnas spårningsdiplom, så den passar bra in. Det tog sin tid att hitta den rätta platsen. 


Här är vi nöjda med tavlans placering.

Så mitt budskap till er alla är: Skynda långsamt, låt det mogna. Så småningom faller bitarna på plats. Låt hela familjen tycka till, även dom mindre barnen kan ibland överraska.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Tur man är smart

I lördags var vi på föreläsning med Susanne Törnqvist som jobbar med hälsa, näring, och Forever. Det handlade om den så viktiga PH balansen. Är det någon som känner igen sig i detta?

  • Ni äter vetemjöl
  • äter strösocker
  • äter transfetter
  • dricker kaffe
  • dricker alkohol
  • är stressade
  • röker

Ni kanske har sett det förut, men tänk er alla halvfabrikat och bullar och chips och popcorn och godis mm. mm. Här hjälper det inte att tro att man äter nyttigt med grönt och frukt. För det minsta vi äter som försurar oss, så behöver vi äta minst 7 ggr. så många basiska produkter. Och det basiska är rotsaker, frukt, grönt, bovete. Jag ligger i alla fall risigt till... Marginalerna på ett bra PH värde är inte stora heller ca.6,6-7,5 (är inte helt säker på siffrorna). Och så här långt kan man väl tycka att ja, ja, så farligt är det väl inte.

Men det är inte nog med det och nu ska jag försöka skriva så ni fattar vad jag menar. Om man blandar vetemjöl med vätska så får man tapetklister och det sätter sig i tarmarna som en fin gegga. Dessutom finns det inget nyttigt i vetemjöl. (Inte hade jag tänkt tapetsera tarmarna.) Äter vi pommes frites, ligger det kvar minst 14 dagar hu jeda mig. osv. Nu kan tarmarna inte alls ta upp någon näring eftersom tarmluddet är helt igen klistrat, och inte nog med det utan när det nu ligger massa gojja så kan inte kroppen producera alla enzymer som behövs för att bryta ner födan ordentligt. äter vi dessutom lite fort så hinner det inte bildas enzymer i munnen som ska med maten till magen. Vilket gör att maten inte kan brytas ner. Följden av detta blir att det hamnar i tarmarna och mer eller mindre ruttnar (mycket gaser). Vi mår deffenetivt inte bra. Fast vi kanske inte vet om det, det har helt enkelt blivit vardag för oss. Vi ska inte prata om vad strösocker och coca cola kan ställa till med... Tänk på att vi har 13 m. tarm i oss, och ligger det då en gegga där och skaver på huden (som tarmen faktiskt är på insidan) så är det inte undra på att vi har ont. Ett 13 m. långt eksem stort som en tennisplan...

Vad kan man då göra? Givetvis äta bättre, men man måste ju få bort eländet. Det bästa som finns är att dricka ALOE VERA! Vet att jag tjatar men, men det finns inget som är bättre. Aloe veran rengör och balanserar men dessutom så tillför aloen både vitaminer, mineraler och ack så viktiga enzymer. Så maten faktiskt kan brytas ner som den ska. Det kan faktiskt ta upp till 1½ år innan man är ok.

Förutom detta så var jag iväg i onsdags på Fung Shui konultation. Det var riktigt kul (kan nog mer än jag tror). Jag fick en jätte snygg Tiger väska, squash och lite annat smått och gott för att jag gjorde det. Tänkte ta kort men kameran (eller jag) har fått en knäpp. Det står att det är minneskorts fel. Så, jaa ni får se en annan gång. 

Effekten av besöket var att jag genast började kolla utbildning. Mmmm...Det kostade bara 27 000 skr. Så jag ska anmäla mig när jag jobbat ihop pengarna ;) ha,ha.

Det är så himla rörigt här hemma, har inte riktigt orkat ta tag idet. Ska till doktorn på måndag, så får vi se...

Så här kan det ju inte vara?!?!

  

Men det får vänta. Jag håller på och bakar bröd. Sonen och flickvän ligger där nere och är genomförkylda, så jag får se om dom vill ha något.

Njut av livet! (gäller mig också)

Kram Maja



 


RSS 2.0