Sept. 29, 2010

Var ju på arbetsförmedlingen för överlämning från F-kassan igår. Fick träffa min handläggare på F-kassan det har jag inte gjort på 6 år. Hon var en ung, söt, blond tjej som inte sa så mycket. Det enda hon sa var att F-kassan inte har fattat beslut om mig ännu.
Jag tror dom hade haft ett ganska tufft möte innan. Så kommer snälla jag ;)

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska förklara detta men jag tror, att ju mer info man har desto bättre är det. Många människor blir helt enkelt rädda, för att dom inte vet vad som ska hända hur det ska gå osv. Nu har jag lite tur eftersom jag kan få insider info :). Sedan är jag som jag är. När jag fick mina papper ringde jag F-kassan och pratade med dom, helt allmänt (och snällt). Tidningarna har en stor del i saker och ting också, dom lever ju på sina rubriker, det är ju som man kan gråta åt det. Fast jag kräks nästan över dom, tala om och vinkla saker och ting. För jäkligt, helt enkelt :(
Detta gäller väl det mesta. Utlänningar, jag tror mycket bottnar i att man inte vet, inte känner några mm. Ny regler och vad det mer kan vara. Har vi inte rätt info blir vi rädda, och då slår vi bakut, blir arga osv.

Nu hade jag bra med info innan mötet så det gick smidigt och bra. Tog inte ens den tid som var avsatt. Jag skrev på lite papper, fick info om perioder och vad som kan hända efter dom här tre månaderna. Helt ok. Det kommer bli fruktansvärt jobbigt (bara skoja) jag ska tillbaka till af den 11 okt. till dess behöver jag inte göra något. Jag är övertygad om att hur det än blir så kommer det att bli bra.

Kråkan bråkan är äntligen frisk, nu är hon sitt gamla vanliga jag. Skrattar och pratar hela tiden. Hon var här häromdagen och då ville hon inte gå hem. "Nej" sa hon, så klättrade hon upp i mitt knä och slog armarna om halsen och benen runt kroppen. Jag njöt :) Det var inte lika kull för mr. T, men mormor hjälpte till med kläderna, så gick det bra hon vinkade hej då så glatt sedan.

Lite bilder

Duschkabinen, äntligen :)


Del av sovrummet.

Njut av livet!

Kram Maja ♥

Mycket har hänt

Det har hänt så mycket så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det får väl bli med duschen. Nu är den på plats sedan en vecka tillbaka :) Mannen är irriterad, ja inte på duschen utan på sig själv. "Varför har vi inte köpt en tidigare för?" Och det kan man ju undra. Det är så skönt, inte en vattendroppe på golvet när man är klar.

Fick ett sms en kväll i förra veckan från mannen. Jag har köpt något till oss, stod det. Spännande tänkte jag. Kan det vara en påse chips kanske :) Inte då, när han dök upp mitt i natten efter jobbet hade han med sig något stort under armen. Detta lades ut på golvet i sovrummet. Kan ni tänka er? En stor rund matta 200 cm i diameter, lila såklart med lite silver i. Sååå fin, jag blev jätteglad :)

Trevliga kamraten Vanja ringde och frågade om jag ville åka med till Nora och träffa den sk. Indiandoktorn. Klart jag ville. Efter en massa ordnande med hundar och hur jag skulle komma till Vanja så bar det av. Dotter Y åkte med, så hon skjutsade till Vanja först, sedan körde Vanja. Nu kommer vi till det otroliga, hur vet man vem man kan lita på? Jag har ju varit livrädd med min nacke. Det är minsann ingen som rör den ostraffat :| Han började med behandlingen på mig, jag grät kan jag tala om, tårarna bara rann, så ont gjorde det. Alla mina nerver satt fast. Han "drog" jätteförsiktigt med tummarna men det kändes som han tog i för kung och fosterland. Det värsta var att det var helt blockerat upp till huvudet på båda sidorna, så min hjärna har inte fått syre på  8½ år. Nu har jag lite att skylla på faktiskt:) Han kunde inte förstå hur jag orkat ha så ont. Hade jag varit man hade jag aldrig godtagit det hm. Den här mannen är Healare och något mer som jag inte vet idag (ska ta reda på det).
Sedan var det dotter Y:s tur. Hon hade minsann ischiasnerven ikläm bl.a. Hon fick dessutom veta att det var helt onödigt med knäoperationen, det var vilan hon blev bra av. Ja vad ska man tro?
Jag hade iaf träningsvärk i flera dagar, men det känns ändå som något har hänt.
Vi ska tillbaka den 22 okt igen. Vi kommer bli fattiga :)

Resten av allt som hänt får vi ta en annan dag ;)

Lev!

Kram Maja ♥

Typiskt

Man kan undra hur dom tänker där uppe när dom styr och ställer med våra liv och vad som är meningen. Nu är det tredje dagen som mannen jobbar i Vimmerby och vad händer? Jo, dom ringer och vill att han ska jobba på Volvo. Varför ringde dom inte förra veckan? Vad är meningen med detta tro???

Igår blev det rörigt värre i vårt hushåll. Det började med att DHL levererade vår dusch kabin, vi fick ringa efter T så han och dotter Y kunde bära in. Kråkan Bråkan var med och hon var fortfarande jättehängig. Tredje veckan nu, "så här kan det inte fortsätta" sa jag.
Sedan skulle jag och dotter Y åka och handla och hämta upp dotter A vid tåget. Dotterns bil startar inte, den låter bara rrrrrrrrrrrr... Vad är detta? Mannen är ju i Vimmerby och sonen på skolan, vi vet inget. Vågar vi ta startkablar? Tänk om något smäller...
Jag går bort och ser om nya grannen är där (känner han sedan bruks) Han är givetvis ute med hundarna, pratar med sambon, jättetrevlig! Det blir fint i deras hus :) Ringer sonen och frågar om han vet varför det låter så, han har ingen aning, inte lätt att höra genom mobilen heller. Efter många om och men får jag tag på mannens bror, kanske startmotorn. Men, då dyker Stickan (nya grannen) upp. Det är batteriet som är helt urladdat, har aldrig hört att det låter så, men det var nån inspeller eller vad det hette ;) Startkablar...
NU fräser vi iväg för att handla, drygt halvvägs ringer mobilen, det är T, vi får vända. Kråkan Bråkan har 40,1° i feber och bilbarnstolen står hos oss. Dotter A hinner givetvis sätta sig på tåget innan vi får tag i henne, hon får hoppa av i Lugnås. Farfar på väg så dom kan åka till Akuten. Vi levererar barnstol och NU TUSAN om vi inte ska iväg och handla. Nu gick det bra men när klockan var halv nio satt vi och åt fiskburgare, gott men sent.
Halv tolv ringer dotter A på väg hem från KSS (efter att ha varit på akuten i M-stad) Inte bra värden på Kråkan i M-stad trodde dom på njurbäcksinflammation. Det blir penicillin iaf. Dom ringer om ett par dagar för besked.
Idag har jag gått långis med Bozz och Dilba, det var skönt tyckte både jag och dom. Bozz har fart runt som en antilop, det är underligt men det är nästan som att han får mer energi ju mer han får springa. Annars har jag just inte gjort så mycket idag. Mest tagit det lugnt, det behövde jag.
Jag har ju fått papper på att jag ska lämnas över till arbetsförmedlingen, det blir spännande. Undrar hur det ska gå? Vad ska dom hitta på tro?
Njut av livet!

Kram Maja ♥

Saker & ting

Smålands vännen var här och hälsade på några dagar. Dom dagarna gick alldeles för fort tyckte jag :)
Det har hänt lite grann här dom senaste dagarna. Vi har sovit två nätter i vårt "nya" sovrum nere. Skönt tycker jag, lite ordining och reda, och lugnt och skönt. Ska bara "blinga" till det lite, men vet inte riktigt hur ännu.
Men nu när vi bar ner sängen, så blev det super rörigt här uppe, hur det gick till fattade inte jag riktigt men nu har jag lite att stå i här. Det underlättade inte att det dök upp tonåringar som skulle sova över, en ska tydligen vara här hela helgen verkar det som. Han kom i torsdags och är kvar än, jag vet inget. Men han är så välkommen, fast det kan vara bra att vara lite förberedd :)
En ny matta till hallen har jag köpt. Kan ni gissa vilken färg? Den är inte blå ;) Hundarna gillar den, mjuk och go att ligga på. Dessutom så har vi beställt en dusch kabin, den kommer på tisdag. Nu är det tydligen så att dom som leverrear inte bär in det, så hur detta ska gå vet i tusan. Mannen är ju inte hemma, han ska ju jobba i Vimmerby ett tag. Men jag får väl se om döttrarna eller några grannar kan ställa upp. Det kan ju inte stå ute till helgen. Så nästa helg får mannen sätta in dusch kabin, ska bli så himla skööönt.
Njut av livet!

Kram Maja ♥

P.S Tack för tabletterna du gav mig, kom väl till pass i veckan. Tog ca. en halv (inte lätt att dela på) funkade kanonbra. Får prata med dom på Vårdcentralen om detta.

RSS 2.0