Firande

Dotter A har fyllt 21 år och det firade vi i lördags (tänk vad tiden går). Det var kanonväder så vi satt ute hela dagen. Hon bjöd på fika med massa kakor och goda tårtor med maräng, jorgubbsgrädde, bananer och chokad. Hon fick en kanonfin tavla som dotter Y har gjort. Jag vill också ha en fast med annat motiv, kanske en orkidé i lila toner ;)



Tavlan som Y har gjort föreställande kråkan. Svårt att ta kort på, ska ses på håll


Av oss fick hon Forevers Sonya rondell, allt vad ansiktet behöver :)

Hon fick även 3 dagars blijett till Töreboda festivalen,blommor och choklad.

På kvällen grillade vi flintastek och spareribs och åt potatissallad och grönsaker till. Det började regna men vi hissade ut markisen och satt kvar. Sedan kom det lite åska men det gick också bra värre blev det när det började blåsa då fick vi ge oss och gå in.

Annars har jag gjort lite planteringar och sått i landet.

  
Lite nya blommor, jag köpte även lite vatten växter. Har ändrat touch på dammen (och fyllt på vatten), men det får ni se en annan dag :)

Har jag tur hämtar jag min nya bil ikväll :) mmmm...

Njut av livet!

Kram Maja

Handlat & handlat

Jahaja... nu har jag shoppat loss riktigt ordentligt :) Känns faktiskt riktigt bra att jag har fått shoppa för en gång skull... Det hela började i fredags när vi var på Netto. Jag råkade springa förbi en riskokare som var billig (behövs iof inte) men  sonen har tjatat om att man måste ha riskokare, så den fick åka med hem. Sedan fanns det billiga hundbäddar, så det fick följa med 2 st sådana också ;) Fanns tyvärr ingen stor till Dilba.

 
Hundbäddarna från Netto. Zigge tyckte dom var lite läskiga först. Men Bozz fattade hur det var tänkt. Ni vet, sådan matte sådan hund ;)

I söndags var det dax för A6 i Jönköping. Vi träffade smålandsvännerna där, och gjorde affärerana. Vi började med frukost på Ikea. Vi handlade 120 cm bred säng till sonen (som blev en riktig överraskning när vi kom hem), en täckfront, lådan till köket, lila gardiner till allrummet, en jättehäftig mobil, glas, glas, blommor, krukor och allt vad det var. Bilder kommer när jag fått ordning på allt. Jag har inte hunnit med detta...Sedan blev det lunch inne på shoppingcentret, jag tog bakpotatis med skagenröra, jättegott. Sedan blev det shopping av kläder mm. Tyget havstulpan från Mairo som jag velat ha i flera år, köpte smålandsvännen till väggtavla, skitsnyggt :). Jag blir så AVUNDSSJUK ;) Vi var givetvis tvugna att fika en gång till, innan vi forsatte att shoppa.

I går var jag ganska mör om man säger så, hade liksom "lite ont". Dessutom var vi på Teamledarutbildning som började kl 15.00 och höll på till 21.00. Jag hade ont i huvudet och var allmänt trög (värre än vanligt). Men jag fick ut en hel del av det ändå. Och i sådana lägen är det alltid bra att vi är två :) Jag hade ju tagit åt mig att baka till fikat, vilket jag skulle gjort i söndags, men så blev det ju inte, så jag fick baka på förmiddagen. Vilket inte gjorde saken bättre men, men en fudgekaka med kokos blev det iaf. Några ville ha receptet så helt fel gick det väl inte.

Nu tänker jag krana in för ikväll.

Njut av livet!

Kram Maja

ps. lärdomen av detta shoppande var att jag inte ska äta potatis...

Utrotningshotad

Nu har jag sett filmen The Secret. Se den! Dotter Y har fått låna boken, så jag har läst lite här och där i den också. I kapitlet Hemlighetn och din kropp så kan man förstå hur fel vi tänker.


The Secret av: Rhonda Byrne

Om man vill gå ner i vikt, så sudda ut det där med att du "måste gå ner i vikt" ur dina tankar. Eftersom dina tankar är inriktade på att gå ner i vikt drar du ständigt till dig mer av upplevelsen att du måste gå ner i vikt. Om någon är överviktig har det uppstått genom att han eller hon har tänkt "feta tankar", vare sig personen varit medveten om det eller inte. En person kan inte tänka smala tankar och vara tjock. Det går stick i stäv mot lagen om attraktion.
När Rhonda Byrne fött barn blev hon överviktig. Hon hade lyssnat och läst om hur svårt det är att gå mer i vikt när man har fått barn, och att det är ännu svårare efter andra barnet.  Hon drog till sig exakt det med sina "feta tankar" och blev rundare och rundare.

Tänk tankar om perfekt vikt, så måste det resultera i perfekt vikt. Släpp taget om alla begränsande tankar. Mat kan inte få  dig att gå upp i vikt om du inte tror att det kan det. Du vet dom som säger "Jag kan är hu mycket jag vill och jag väger alltid precis lagom mycket" Och universums ande säger alltid: " Din önskan är min lag."

Steg 1: Be om det du vill ha

Bestäm dig för hur mycket du vill väga. Skapa en bild i ditt inre av hur du ska se ut. Leta upp bilder på den kropp du vill ha och titta på dom ofta.

Steg 2: Tro att det är verklighet

Du måste tro att du kommer att få det du ber om och att den perfekta vikten redan är din. Ha tillit och tänk på de kläder du kommer att köpa. Gör det till din avsikt att leta efter, beundra och tyst för dig själv berömma människor som uppfyller din föreställlning om vad som är den perketa krpppsvikten. Om du studerar människor som är överviktiga, studera dem inte utan ta genast fram din inre bild av dig själv i din perfekta kropp och känn den.

Steg 3: Ta emot

Du måste må bra. Du måste känna positiva känslor inför dig själv. Det här är viktigt. Du kommer aldrig att förändra din kropp om du är kritisk mot den och hittar fel på den. Tänk på allt det som är perfekt med dig. När du tänker tankar om perfektion, när du tycker om dig själv, då befinner du dig på samma frekvens som din perfekta kropp, och då drar du till dig det som är perfekt.

Allt är hämtat ur boken The Secret och sammanfattat av mig.

Det var när jag läste Steg 3 som det "slog" mig. Man ska ju tänka perfektion. Och det är klart givetvis, det finns faktiskt bara en jag, så jag måste ju vara perfekt, vacker och älska mig själv. Tänk bara, ett enda exemplar av mig, klart att jag är speciell. Jag är faktskt utrotningshotad, när jag går över är enda exet borta. Jag måste räddas, dvs. jag måste ta hand om mig på bästa sätt, så jag i alla fall finns så länge som möjligt :)

Så min uppmaning till er alla: Ta hand om er, och älska er själva. Ni är faktiskt det enda unika exemplaret som finns.

Njut av livet!

Kram Maja

Sonen <3

Sonen har haft temavecka denna veckan, temat har varit sex och samlevnad. Igår eftermiddag satt vi och pratade lite om det. Vilket hjärta den grabben har :)

Det hela började med att han inte hade varit med på den romantiska dukningen dom skulle göra i hemkunskapen. Han läste biologi i cafterian istället. Jag undrade då varför han inte var med på det? Förklaringen löd:

"Jag är med på det som jag tycker jag behöver vara med på. Och hur romantisk kan en dukning bli i hemkunskapen? (han har en poäng där) Skulle man duka romantiskt skulle det vara här hemma. Här är det i alla fall rätt färger. (där ser man) Sedan skulle jag gå ut i skogen och hämta material och blommor."

Tänk den tjejen som fångar han ;) De flesta skulle väl gå till blomsterbutiken och be om något romantiskt. Sonen dissade det direkt. Här ska det vara äkta vara. Ok om man behöver handla några blommor under vintern, men annat finns i naturen.

Dessutom hade man haft gruppövningar där man bl.a. skulle ställa sig upp på vissa frågor. Kan killar gilla rosa? Den enda som står upp är sonen. Behöver man vuxna och diskutera med? Sonen är den enda som tycker det. Kompisar före tjejen? Sonen tycker kanske. De andra tycker kompisarna går först. Varför kanske? Är det ens livs kärlek som står framför en är det inget och tveka på.

Mitt hjärta smälter direkt :) Jag tycker vi har gjort ett lysande "jobb" som fått så fantastiska barn.

Njut av livet! Kram Maja

RSS 2.0