Förra veckan hände det en del...

Det har hänt lite här hemma. Hundarna har fått större tomt, dom är mycket lyckligare nu :) Vi har grävt iordning där vi ska så årets grönsaker och vi har kapat ett antal grenar på granen så tomten  verkar betydligt större nu. Nu ska bara själva ytfinishen fixas, så blir det nog riktigt bra.

. Tomten sett uppifrån hörnet, där Dilba nu förtiden håller utkik ifrån...

 Tomten åt andra hållet

 Här ska odlas grönsaker mm. :)

Jag går ju grundlydnad med Bozz på torsdagar. Det går väl ganska ok, En terrier på ett år med en tik hemma som är i höglöp, då kan man kanske inte förvänta sig underverk. Men i torsdags funkade det faktiskt bra :) Fast vi kämpar med liggandet, men bättre att det får ta sin tid och bli bra än att ha för bråttom, och ja vi övar faktiskt hemma...

 Vi har en lite egen stil hi,hi, men det bjuder vi på.

Var ute hos uppfödarna och levererade aloe vera. Kan ni tänka er vad som fanns där? Mmmmm världen goaste valpar, det fanns fyra st. kvar. Hade jag haft stora fickor hade jag tagit med mig allihop hem ;)

 Vem kan motstå något sånt här? Inte jag i alla fall ;)

Idag ska jag slappa till största delen, måste hämta nya krafter. Det började jag med i morse genom att ta kaffe på altanen. Ska ut och gå i skogen sen också, där blir det superladdning. Ska nog gå en vända vid sjökanten, det får vem som helst att må gott.

Njut av livet!

Kram Maja

Spegling & energi

Nu förstår jag ett och annat. Att det ska ta så lång tid innan poletten trillar ner. Jag läser förtfarande boken Finn din inre styrka av Sanna Ehdin, det är inte en bok man bara drar igenom om man säger så. Det krävs lite eftertanke och inte så lite förresten.

Man har faktiskt spegelneuroner. Så att bygga upp sitt självförtroende gör man alltså på bästa sätt genom att visualisera steg för steg så spegelneuronen lär in sig det korrekta så flyter det på i stress och under svåra situationer. Vi gillar dom som är lika oss själva, så vill vi göra ett gott intryck ska vi härma den andra personens kroppsspråk.

När man är utsatt för ett verbalt angrepp eller ifrågasättande är röstläget mycket viktigt, sänk den och gör den fylligare, man kan även sänka huvudet och spänna blicken i angriparen samtidigt som du blåser upp dig lite. Sträck på kroppen och spänn ut bröstkorgen, markera att du är bestämda. Det fungerar även om man är kortare. Och det är nu jag börjar haja ett och annat. Ni som känner mig vet ju att jag inte är speciellt lång hi,hi. Men detta är biologiska signaler som fungerar, angriparen vill ju se en skadad och signalerar man att det inte finns något att hämta så slutar dom. Jag kan ju tala om att det finns en och annan jag spänt blicken i under årens gång och folk har alltid undrat hur jag lyckats, men nu vet jag ;) Om man har en god självbild och vet att man kan försvara sig så blir man sällan angripen.

Du kan inte skada någon annan
utan att samtidigt skada dig själv.
Gör du gott för någon annan
gör du även gott för dig själv.
Vad väljer du?

Det tål att tänka på...

Jag vet hur jag tankar energi. Jag tankar i skogen, det är därför jag inte trivs i stan eller där det är öppet. Jag måste ha "min" skog. När jag har gått ett tag så är det som jag inte är närvarande riktigt, benen går av sig självt. Många undrar ju varför jag inte plockar svamp t.ex. när jag är ute så mycket, men jag har inte tid, jag går och går och är i ett annat flöde liksom. Det är min tankning :) Hur tankar ni?

Förresten glöm inte tankens kraft, jag har återigen fått det bekräftat. Igår tänkte jag på en person, att jag skulle ringa och att hon nog skulle behöva aloe vera. Nu blev det inte av, men idag ringde hon. Hon hade även ringt igår men jag var inte hemma. Ni ser.... Och visst var det aloe vera hon behövde,  både Heat lotion och MSM, för hon har värk.

Så önska er saker, det ni behöver kommer till er :)

Njut av livet!

Maja

Förra veckan

Det hände så mycket i förra veckan så jag vet inte om jag kommer ihåg allt. Vi var i alla fall hos smålandsvännerna fyra dagar. Det var lika kul som vanligt. Vi fick sova i deras husvagn, fick till och med höra regn på taket mysigt värre ;) Som vanligt fick vi massa god mat. Jag glömde receptet på kalkonen...om du läser detta...Hundarna blev alldeles tokiga av glädje när vi kom hem (jag också) Stora A, T och kråkan var här och var hundvakt, det tackar vi tusen gånger för.

Det blev lite pyssel också. Ny fönsterdekoration gjordes, inte vad jag tänkt mig, men man tager vad man haver. Dammen fixades också, och trädgårdmöbler plockades fram. Långfredagen bakade jag frusen daimtårta till påskafton (blev kanongod). Familjen ramlade in under dagen. Stora A, mr.T och Kråkan. Sonen hämtade Y vid stationen eftersom hon inte fick plats i bilen.



Påskafton började jag med att baka foccacia bröd och sola på altanen mellan varven. Sedan blev det till att börja med maten. Mamma, bror och Amy kom också så det blev ganska fullt. Vi åt påskbord och tårtan efter mums :) Senare satt vi allesammans och spelade 31 i några timmar och åt godis, jag trodde jag skulle spricka till slut...



Påskdagen bjöd mamma på mat, fast vi var hos oss, så hon skulle slippa all disk. Idag kom även Y:s mr. S och åt också, dom är sååå söta ihop. Det blev fläskfilé i champinjon sås, potaits, sallad och chokladmouse till efterrätt. (Undrar hur många kilo det blir). Även denna kväll tillbringades med kortlek, 31 spelades och jag åkte ut först som vanligt. Men ni vet ju hur det är otur i spel, tur i kärlek ;-)

Nu håller vi på och gräver iordning vårt land, vi ska så lite grönsaker mm. i sommar. Mannen håller även på att söka jobb, det verkar lovande på ett ställe så HÅLL TUMMARNA nu :)
Alldeles nyss ringde en spekulant på husvagnen dom kommer och tittar i morgon. Det verkar som dom har barn, så jag holppas det blir bra för dom. Så nu måste vi ut och städa vagnen ordentligt.

Detta blir spännande, någon som provat på melongurka förut?

Njut av livet!

Visst är det en Kråka :)

Kram Maja

Ps. kom på att jag hade en Aloe vera visning åt mina smålandsvänner när vi var där, vi var totalt 17st. kanon kul :)) Ska dessutom bli handledare åt dottern som ska starta företag i skolan med aloe vera. Lycka till Kajsa!  Jag håller på med material åt dig, det kommer på posten. Kram

Dilba 6 år :)

På självaste påskafton (11/4) fyllde Dilba 6 år, Det kan man inte tro, hon är fortfarande som när hon var 1 ½ år, på bruks frågar dom var valpen är och då är det Dilba dom syftar på, inte minstingen. Vi sjöng födelsedagssång för henne på förmiddagen, hon måsta ha fattat att det var för henne för hon kom och ställde sig hos oss. Senare fick hon enköttbulle och en prinskorv, det var uppskattat ;) (det kanse låter snålt, men tänk på hennes mage).

 
Kissepaus på hemvägen när vi hämtat henne                   


Green Pond´s Dark Dilba 8 ½ vecka


Min favoritbild Det här är Dilba :)                                           

 
Det går allt att "knöla" ner sig...

 
Vinterpromenad Matte är bäst ;)   


Här kan hon ligga läääääänge....


Nykammad (det varar tyvärr inte så länge)

Det här var lite bilder på min älsklingstjej och nej ni får inte henne, sorry ;) . Vi har hunnit med en del under dom här 6 åren, valpkurser, kontaktkurser, lydnad (jag vet, det märks inte så väl) Agility nybörjare och fortsättning och Rallylydnad det var kanon. Utställning som gick superbra, men tyvärr har damen HD BD. Det ha rockså varit en del veterinär besök 3 st. klokapseloperationer, 1 operation där det satt en nål i bäckenet (troligen från uppfödarna, den hade växt fast) Stackars henne. Hoppas jag får ha henne i 10 år till, dom kan faktiskt bli 15-16 år.

Njut av livet!

Kram Maja

Mest hundar

Det är konstigt, vissa dagar bara flyter iväg. Man gör det man ska och så var den dagen slut (om ni förstår vad jag menar). Nu har det varit nästan kaos dagar hela veckan tycker jag. Jag har sovit för länge, eller förlänge, jag har väl somnat sent efter att jag varit vaken länge ;) Flera kvällar har jag inte varit hemma.

I tisdags var det hud & sminkvisning, Y var assistent hon skötte sig så bra med sminket så hon får ta den biten har jag bestämt. Det gick både dåligt och bra.

Igår satt jag på altanen och bara mådde gott, när det plötligt blev ett herrans väsen på hundarna. En katt utanför staketet, tala om att bli helt galna (det var inte vår katt). Bozz lyckades göra sig ett hål i staketet och försvann puts väck bara, inte ett ljud och inte kunde jag se honom. På med nåt på fötterna (mannens gummistövlar i stl 43), och ut på vägen, jag ropade och ropade men neej ingen hund. Insåg att jag måste in och hämta jacka, bättre skor och godis. Ut genom dörren igen. Då hojtade någon hos grannen, det var grannens besök som ville ha en propolis. "Vänta lite" sa jag. "Bozz är borta, måste få tag på honom först." Ropade igen, ingen hund. Då gick jag neråt skogen och ropade, med hjärtat i halsgropen för där nere körde dom med skogsmaskiner. Ingen Bozz......Vad ska jag göra tänkte jag? Det hade nog gått cirka 10 min. nu. Plötsligt börjar det stormskälla uppe blands husen. Upp på gatan och ropade och jaaaa där kom han, jätteglad springer han till matte. Satte på han kopplet och gick, då började han skälla igen. Det var på grannen tvärs över gatan (herr H 86 år) Så jag gick till herr  H och frågade om han varit hos honom. Joo det hade han, han hade stått utanför uterummet och skällt på herr H. Vilket han började med nu också. "Vill han ha godis?" frågade herr H "Det får han inget, när han bär sig dumt åt" svarade jag. tillbaka till granne nr 1  och leverera en propolis. Puh....
Senare fick jag åka till moster Amy och hjälpa henne med massa papper för hyresbidrag mm. Det blev några timmar, vi drack lite kaffe också.


Galenpannan Bozz

Idag satt jag också på altanen en del. Fick lite mysigt att läsa, synd bara att jag inte hade något gott till kaffet. Det blev ett herrans väsen idag också, men nu var det grannens hund på baksidan som rymt. Nu höll sig i alla fall hundarna på tomten, men skällde gjorde dom. Grannen kom och frågade om jag sett hunden. Tja vad trodde hon när det var sånt väsen.  "Jag vlir gaaalen" sa hon, "han är som en iller (väldigt långsam, tänkte jag) bara sniffar och nosar och iväg" Hmmm.....Jag talade inte om att Dilba precis börjat löpa (hon har en hane :) ) Sist jag gjorde det blev hon förbannad, men vad tror hon?

Ikväll var det första gången på grundlydnad med Bozz. Trodde aldrig vi skulle få fika, han ville leka med alla, så det var några gånger jag fick visa var skåpet ska stå om man säger så. Det gick mycket bättre efter fikat. Tror han var lite trött i huvudet då. Jag hade faktiskt gjort en del tänkar uppgifter åt honom innan vi åkte för att han inte skulle vara så på G.


Fick en liten stund i lugn och ro i alla fall

Imorgon kväll eller på lördag fm. åker vi till våra smålandsvänner. Ska bli så kul :D Så vi hörs inte på ett tag.

Hoppas ni får en skön helg.

Kram Maja

Ps. När vi var ute och gick med hundarna häromdagen så gick jag bakom mannen. Dilba och Bozz var lösa som vanligt. Jag har ju alltid kört med höger, vänster och framåt när jag är ute och går. Nu kom vi till ett kors, mannen före mig han säger höger och håller ut höger arm. Inget händer. "Höger" nej inget händer Dilba står still och tittar och Bozz studsar. "Nehej"säger mannen. Dilba springer till mig som står bakom och kollar läget. "höger" säger jag och alla sticker till höger. "Hm" tycker mannen. Nu talade jag inte om för mannen att jag gick och tänkte framåt hela tiden när han sa höger. Så nu vet jag. Jag kan kommunicera med mina djur ;)


RSS 2.0