SMS

Fick ett sms i måndags eftermiddag (vet att det är några dagar sedan, men det har varit lite). Hon hade ätit nästan inga kolhydrater alls. Kanonbra! Men ska gå på hemparty, och då blir det väl en kaka. AJ, AJ, AJ!!!! Så kan man inte göra, eller jo det kan man, men inte om man vill gå ner i vikt eller må bra. LÄGG AV MED KAKORNA!

Snälla söta om man ger LCHF kosten 3 veckor så försvinner allt sötsug. Ät mat med riktigt fett dvs. 40 % grädde och röd mjölk ost (inte mager) och absolut inte lightprodukter, så lite E-nummer som möjligt i maten och inte sötningsmedel eller glutamat.

Laga en köttmåltid, fixa en sås med grädde, crème fraiche eller ost. Förväll blomkål, haricort verts eller broccoli till. Aldrig pasta eller potatis. Ät dig mätt, du ska hålla dig mätt 4-5 timmar så ät ordentligt. Inga småportionerför man ska ner i vikt. Här ska brännas fett, och kroppen ska ställa om sig på rätt förbränning dvs. fettförbränning. Man ska faktiskt klara sig utan mellanmål. Absolut ingen frukt, insulinet går igång direkt. Ska man ha mellanmål ska det vara t.ex. en stekt kotlett som Skaldeman skriver i sin bok Ät dig ner i vikt.

Så ni förstår kära vänner, ni kommer inte få det lätt i närheten av mig. Får jag hälsa på något mer tro?

Ett annat tips är väg er inte, mät er istället. Jag vägde mig, men hade inte gått ner 1 gram men minskat flera cm i midjan. Mannen har gått ner 5 kg och midjemåttet har minskat en del. Vi bränner fett inte muskler, därför har vi skippat vågen.

Njut av dagen!

Kram Maja ♥

Januaridag ♥

Det var riktigt kallt idag när jag vaknade -15° (tycker jag), det var -18° när mannen gick upp. Tyckte iaf att det var ruggigt så jag var ute med hundarna i trädgården och skynda mig att sätta på kaffe. Fixa frukost: Avokado, majonäs och skinka fick det bli idag. När jag så skulle hälla upp kaffet blev jag dock liiite konfunderad?


Hmmm. ser ni något kaffe? Nej, inte jag heller.

Jag har alltså glömt att hälla i kaffet, och bara bryggt vatten :) Börja om från början...

(På tal om att börja om från början. Det fick jag precis göra nu:( Det blev något vajsing med inlägget så det var bara pyttelite med, fast bilderna fanns. Fattar inget?!)

Sedan skulle jag och dotter A åka till stan. Trodde vi...



Såhär ser det ut allt som oftast.

Det är dåligt batteri och jag har inte råd att byta just nu, det kostar sisådar 1600:- (tror jag) svindyrt iaf.

Så jag tog hundarna och gick en kortare promenad, en med dom små och en med Dilba. Vissa tycker det är lite kallt.

(tror det är min bror som blockar nätet en del, så det är därför det krånglar med bloggandet)



Zigge tycker det är kallt.

Bozz tycks klara sig bra i kylan, men med hans energi är det väl klart. Dessutom har han ju för tillfället lite mer päls.


(nu får jag snart spader)



Yippi! Tycker vissa som älskar snö och kallt.

Det är Dilba, om ni inte kan se det.



Här är jag

Med kameran i högsta hugg skulle jag ta ett fint kort på några strån tänkte jag, ner i diket och på knä, skulle precis klicka..
..kaboom, där kom en briard i full karriär för och kolla vad matte pysslade med för nåt spännande. Det var dom stråna och det kortet. Det blev ett par bra bilder dock :)



Kortrundan jag gick



Det fick bi dessa istället.

Njut av dagarna!

Kram Maja ♥

Jul & Nyår

Jul och nyår har gått, och det gick faktiskt bra utan mamma och moster. Berodde nog delvis på att vi firade hos dotter A med hennes familj och svärsonsfamilj :)

Blev lite ledsen när jag två dagar före jul gick igenom mammas smycken, att dom var så förknippade med minnen?!

Här kommer iaf lite bilder från jul och nyår..

 Barnbarnet med svärsonsfamiljshunden Molly (blandras).
 Kråkan bråkan  var som en liten prinsessa.


  På tal om prinsessa så hade vi en "Indisk" prinsessa med oxå :)

 Svärsonsfamiljen och julprinsessan.  Här läses kokböcker som brorsan fått i julklapp.


Jag fick ju hjälpa till med maten på julafton, och kvällen blev lång. Jag och dotter gick inte hem förrän vid 2.00 på natten,  så jag var inte riktigt så fräsch på juldagen.

 Usch!! Så hemskt. Det såg iaf lite bättre ut på nyår ;)  

Djuren har oxå varit med och firat. Vissa på sitt eget lilla vis. Jag var tvungen att flytta på mina porslinssaker till slut, så dom inte skulle fara i golvet.

  Vad gör man inte för djuren:) ?

 Blommorna till nyårsdukningen.  Dukningen som såg riktigt bra ut när alla ljus osv. var tända.


 Här bjöds det på hemmagjord "exotisk planka" och hemgjord chokladmousse, som tyvärr råkade stå ute för länge, men smaken var ok.

 Äntligen mat..  Far o son. Mannen måste ju fåna sig hela tiden. GRRRR!

 Dotter, son och flickvän med klänningen hon fick av sonen i julklapp.

Efter tolvslaget spelade vi 31. Vi hadde riktigt roligt och skrattade så tårarna rann. Vi gick inte och lade oss förrän 03.15 Fattade inte hur jag orkade, men så är det väl när det är kul.

 Nyårdagens morgon. Bozz tycker tydligen vi behöver en ny familjeansvarig :) Så det blir lite ordning och reda kanske.

Det blev mycket detta.

Önskar er alla en riktigt God fortsättning!

Kram Maja ♥

RSS 2.0